За празника на военния паращутист ще има Съвместно командване на специални операции

Pan.bg 16 сеп 2019 | 20:39 views (449) commentaries(0)
img o0tbrana.com, Спирдон Спирдонов

До 15 октомври Съвместното командване за специални операции (СКСО) трябва да бъде сформирано. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в местността „Крънска кория“ край Казанлък, където участва във Втория национален събор на запасното войнство и наблюдава демонстрации на Силите за специални операции. Той се е разпоредил за това на последния Съвет по отбрана, като намерението е въпросът да бъде решен до Празника на военния парашутист – 18 октомври.

На 17 май т.г. Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за отбраната и Въоръжените сили. Един от новите моменти бе създаването на Съвместно командване на специалните операции (СКСО). Както командванията на Сухопътни войски, ВВС и ВМС, то ще се ръководи от командир, подпомаган от щаб. СКСО ще бъде непосредствено подчинено на началника на отбраната. И още „Щабът на Съвместното командване на силите и щабовете на Сухопътните войски, на Военновъздушните сили, на Военноморските сили и на Съвместното командване на специалните операции са функционално интегрирани в единно оперативно ниво за управление”.

Предстоят промени в някои документи. Един от тях е Планът за развитие на Въоръжените сили до 2020 г. Ще трябва да се промени и Указът за утвърждаване на длъжностите във Въоръжените сили на Република България и Националната служба за охран
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка