Нов началник на Военна болница – Пловдив

Pan.bg 16 юли 2019 | 13:04 views (1235) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор: Цончо Драгански

От 5 юли полковник д-р Ангел Гозманов е началник на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Пловдив, към Военномедицинска академия (ВМА) – София. Той бе назначен със заповед на министъра на отбраната от 2 юли т.г. и прие длъжността от полковник д-р Ангел Пеев. Новият началник бе представен пред личния състав на болницата от началника на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Полковник д-р Ангел Гозманов е роден в Пловдив. Завършил е медицина в родния си град и има специалности по „Вътрешни болести” и „Пневмология и фтизиатрия”. Преминал е през различни квалификации. Заемал е длъжностите лекар травматолог в медицински пункт и началник на бригаден медицински пункт. В МБАЛ – Пловдив, е бил лекар-ординатор, началник на общо терапевтично отделение, началник на отделение „Пневмология и фтизиатрия“ и началник на отделение по вътрешни болести. Преминал е през редица курсове за повишаване на квалификацията. Получавал е награди от министъра на отбраната и началника на отбраната за висок професионализъм и постижения в службата.

Досегашният началник на Военната болница в Пловдив полковник д-р Ангел Пеев преминава в резерва, след като е спечелил конкурс за управител на Многопрофилната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „ВИТА” ЕООД – Велинград (бившия Военен санаториум), длъжност, която е за гражданско лице. Роден е на 30 август 1963 г. и завършва медицина през 1989 г. През 2000 г. придобива специалност „Авиационна медицина”, а през 2005 г. – специалност „Организация и тактика на медицинската служба”. През 2003 г. изкарва във ВМА – София курс по здравен мениджмънт. Бил е началник на медицински пункт в авиационна база „Чешнегирово”, началник на медицинска служба в свързочен батальон, началник на медицинско отделение в Командване „Тактическа авиация”, помощник-началник авиолекар в ГлЩ на ВВС и главен експерт в медицинския отдел в дирекция „Логистика” на Щаба по отбраната. От 3 януари 2012 г. до 5 юли т.г. бе началник на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) – Пловдив, към Военномедицинска академия (ВМА) – София. Владее английски език и френски. Член е на сдружението по Авиационна, морска и космическа медицина и на Европейската асоциация по Авиационна медицина.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker