Представиха монографията-справочник „Патрони за стрелково оръжие“

Pan.bg 15 юли 2019 | 12:13 views (221) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

Авторите полковниците от запаса Красимир Петров и Венцеслав Велев продължават делото си и пишат енциклопедия на същата тема.

При оправдан интерес на 12 юли вечерта в ЦВК бе представена книгата „Патрони за стрелково оръжие“. Такова издание до момента няма в България и в света, посочи един от авторите полковник от запаса Красимир Петров. То е резултат от повече от половингодишен труд с използване на над хиляда страници на различни езици. Другият автор полковник от запаса Венцеслав Велев съобщи, че се подготвя своеобразния втори том, който ще бъде „Енциклопдия на патрони за стрелково оръжие“. Там читателят ще може да придобие информация за 98 процента от всички патрони, които са се произвеждали и произвеждат в света. Една от целите на авторите е да подпомогнат знанията на младите си колеги в армията. Част от книгите са предоставени или предстои да отидат в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, в Столична библиотека, във Военна академия „Георги С. Раковски“, в Академията на МВР, в НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново и в неговия факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен. Освен това, казват авторите на всички складове и бази за боеприпаси и оръжие, включително на Сухопътни войски, ВВС и ВМС, ще подарим по една или две книги.

Изданието е предназначено за широк кръг читатели – професиосналисти и любители на въоръжението и боеприпасите, посочи рецензентът проф. дтн инж. Боян Петков. То е богато илюстрирано с цветни изображения на патроните, с много справочни данни във вид на таблици и схеми. Това го прави и полезен справочник, и добър помощник на тези, които се интересуват и искат да придобият знания в тази специфична област на човешкото познание, каза още той, включително и за специалистите в областта на търговията със специална продукция и за колекционерите на въоръжение и боеприпаси. Към високата оценка се присъедини и генерал-лейтенант от запаса Симеон Петковски – бивш заместник-министър
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка