Румъния и САЩ не са склонни да дискутират финансово решение за F-16, балканският проект е в предварителна фаза

Pan.bg 03 юни 2011 | 16:25 views (2420) commentaries(0)
img otbrana.com

В-к „Гъндул”, агенция „Мефиафакс”: „Американският посланик в Букурещ Марк Гитенщайн каза, че нито румънското, нито американското правителство са „особено склонни” да говорят за възможно финансово решение за покупката на изтребители F-16. Той обаче спомена, че регионален подход би бил едно възможно решение.
„Това са много сложни преговори, защото в даден момент трябва да бъдат решени финансовите аспекти. Честно казано, мисля, че нито едно от двете правителства не е склонно да се нагърби с такова финансово решение. Но има няколко опции, които разглеждаме, и това е една от тях,” каза Гитенщайн, отговаряйки на въпрос във връзка с покупката на F-16 oт Румъния.
Той каза също, че е осведомен за изказванията на Генералния секретар на НАТО и представители на българското правителство във връзка с регионален подход по въпроса. „Това е нещо, което може да се обсъди. Темата е важна за мен и ще продължа действията си,” добави посланикът.
На въпрос за коментарите на българския министър-председател за преговори между Румъния, България, Хърватска и Турция по изтребителния проект Гитенщайн каза, че проектът е все още в предварителна фаза, но би могъл да е решение.

„Всичко е в предварителна фаза. Това е всичко, което мога да кажа в момента. Това е проста идея. Да го наречем преговори, е твърде пресилено. Но изглежда като логична идея,” каза той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка