ВВС на Русия ще получи първия модернизиран самолет за ДРЛО А-50У

Pan.bg 03 юни 2011 | 12:06 views (4150) commentaries(0)
img topwar.ru
ТАНТК „Бериев” (ТАНТК – Тангародски авиационен научно-технически комплекс) завърши модернизацията на първия самолет за далечно радиолокационно откриване и насочване (ДРЛО) А-50 и през юни ще го сдаде обратно на ВВС на Русия. Работата по модернизацията на А-50 в Тангарог е започнала няколко години назад и се води съвместно с концерна „Вега”. В резултат авиационният комплекс се оборудва със съвременни изчислителни машини и ново оборудване. За прототип на А-50У е използван един от самолетите А-50 от строевите части с борден номер №37. Държавните изпитания преминават успешно през 2009 година, което позволява на ТАНТК да започне „серийна модернизация” на самолетите А-50, намиращи се на въоръжение в авиобазата Иваново.
image image
Основен момент от програмата за модернизация е преминаване към нова елементна база на БРК (борден радиотехнически комплекс). Това позволява да се побере повече гориво при същото полетно тегло, което води до увеличаване далечината на полета и продължителността на полета.
image image
Модернизираният БРК дава по-добри възможности за откриване на нисколетящи и малоразмерни цели (в т.ч. и при условия на активни смущения от страна на противника) с измерване на ъглови координати, скорост и далечина. РЛС позволява също откриване на други въздушни цели като вертолети, както и обзор на морската повърхност и откриване на кораби и измерване на координатите им. Подобрени са и възможностите за откриване на цели в задната полусфера.

image
В пилотажно-навигационния комплекс е интегрирана и спътниковата навигационна система. Кардинално са модернизирани и работните места за членовете на тактическия екипаж на самолета, като информацията се изобразява на многофункционални цветни дисплеи.
Успоредно по модернизацията на сега намиращите се на въоръжение самолети за А-50 се работи съвместно с концерна „Вега” и за нов самолет за ДРЛО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка