Ден на отворените врати в авиобаза Крумово

Pan.bg 01 юни 2011 | 14:51 views (4499) commentaries(1)
img Днес се проведе Ден на отворените врати в авиобаза Крумово. Малчуганите бяха посрещнати и приветствани от кмета на град Пловдив Славчо Атанасов и командирът на авиобазата бригаден генерал Златко Златев. Децата имаха възможност да посетят авиационния музей и да се запознаят с хеликоптерите, които са на въоръжение в базата.
image image
marica.bg
Второкласници рецитираха заедно със Славчо Атанасов „Аз съм българче" по време на детския празник в авиобаза Крумово. Децата посрещнаха кмета и в започналия разговор какво са научили през учебната година решиха да му кажат стихотворението. Славчо Атанасов се включи и всички вкупом започнаха да рецитират.
150 малчугани от втори до четвърти клас празнуваха 1 юни в авиобазата по покана на ген. Златко Златев и кмета на „Тракия" Гиньо Матев. Те разгледаха авиомузея, където се пази и капсулата на първия български космонавт Георги Иванов. Момчетата с нескрито възхищение се снимаха край самолетите.
Славчо Атанасов раздаде бележниците на отличниците от третите класове на училищата, празнуващи на авиобазата. Преди това обаче, той не пропусна да препита децата за книжките, които са прочели. „Пожелавам ви една страхотна лятна ваканция с много игри. Знам, че обичате компютрите, защото сте любознателни. Но не стойте само пред тях - играйте на воля и четете много книжки", каза кметът. Забелязвайки, че е раздал повече бележници на момичета, отколкото на момчета, Славчо Атанасов вметна: „Момчета, не ми хареса тази работа - момичетата ви биха. Догодина искам отличниците при момчетата да са наравно с момичетата."

Децата получиха и много лакомства от кмета на „Тракия" Гиньо Матев и общинския съветник от ВМРО-НИЕ Ирина Димитрова.
image image
image image
Снимките са предоставени от авиобаза Крумово.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  RAVIA 01 юни 2011, 21:47
   
  0
   
  0

  Това е много хубаво, но както е тръгнало, да не стане цялата дейност на ВВС да е стационарни покази на децата в България!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка