Да кръстим големите полигони на наши генерали ?

Pan.bg 28 май 2011 | 23:26 views (2620) commentaries(2)
img otbrana.com

Тези дни бе публикувана информация в една от българските агенции, че има предложение от депутати и общественици в Македония полигонът Криволак да бъде прекръстен на полигон „Полковник Борис Дрангов”. И това е една чудесна идея, която със сигурност ще стане реалност след време.

Още преди години, в армейския вестник тогава, предложих и по-големите наши полигони да носят имената на някои от известните ни генерали. Но идеята остана като пожелание. Сега въпросът пак е актуален.

В момента останаха само три големи полигона – Корен ,Ново село и Шабла. Първият е основно учебно бойно поле за сухопътни войски. А на другия се води съвместна бойна дейност и подготовка за мисии с американците и други съюзници. Третият е светая светих за ПВО-войските. И трите полигона носят имената на селищата, около които се намират. Така че смяната им няма да засегне никого, а избирането на подходящи имена, ще е чест за всеки воин, който ще тренира на този полигон.

Как могат да бъдат кръстени големите полигони ? В историята ни има предостатъчно герои и генерали, които заслужават това. Имаме и генерали от края на миналия век, които са започнали службата си като лейтенанти на тези полигони и са достигнали върха на армейската пирамида. Не им ли дължим уважение ? Някои от полигоните може да носи имто и на този генерал, който е дал най.много за построяването и устройването на районите и учебните полета. Какво ще кажете „Ново село” да се прекръсти на „Генерал Кирчо Куртев”, където офицерът от запаса го познават и тревите. Не е ли възможно Корен да стане полигон „Генерал Динчо Велев” ? В реда на щета ще еШабла да се казва „Полковник ЦарТодоров”. Това са примерни предложения. Имената може да бъдат избрани след дискусия и с гласовете на воините.

Да побързаме. Защото току виж американците сложили на полигон Ново село табела – тренинг център „Генерал Норман Шварцкопф”
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  novoselski 29 май 2011, 10:36
   
  0
   
  0

  Защо полигон Ново село, да не се казва генерал Кирил Косев, а Шабла генерал Аню Ангелов!?

 2. #2
  Preslav 29 май 2011, 11:52
   
  0
   
  0

  То цялада държава вече се казва Анюландия. Положението е повече от катастрофално...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка