Военният министър се отказа да строи къщи за офицерите

Pan.bg 25 май 2011 | 10:28 views (2698) commentaries(0)
img www.segabg.com

Военният министър Аню Ангелов, който изготви и предизборната програма на ГЕРБ в раздел отбрана, се отказа от обещанието си да строи къщи за офицери. МО окончателно реши да не се занимава и с нови жилища за военнослужещите чрез публично-частно партньорство.

При управлението на тройната коалиция от МО искаха върху техни 54 декара в кв. "Владислав Варненчик" във Варна да получат минимум 22% от построените апартаменти. Тяхната стойност трябваше да възлиза на не по-малко от 56 млн. лева. МО предлагаше в пакет и идеен проект, според който общата разгърната площ трябва да е около 130 000 кв.м. В тези 56 млн. лв. влизаха остойностяването на апартаментите и инвестиционният проект. Търгът трябваше да спечели този, който предложи най-висок процент от жилищата да бъдат дадени на МО. Идейният проект на министерството включваше в комплекса от затворен тип да има осем жилищни сгради с общо 1720 апартамента, както и необходимата инженерна и социална инфраструктура като магазини и детска градина. В момента този обект, както и много други са обявени за продажба чрез явни търгове, което значи, че замисленото публично-частно партньорство няма да се състои.

Преди изборите министърът на отбраната о.р. ген.-лейтенант Аню Ангелов обясни, че строенето на апартаменти за военните не е изгодно, но обеща да прави масивни къщи в районите на поделенията. "Ние искаме в нашите войскови райони, където има вода, електричество, някаква изградена инфраструктура, чрез строителство на многофамилни двуетажни (или максимум 2+1 мансарден етаж) сгради да осигурим условия военнослужещите да живеят там - било то на ергенски или на семейни начала", обеща преди изборите Ангелов.

Тази идея обаче също се оказа трудна за изпълнение. Преди дни МО обяви, че ще преотстъпи терен от 3.3 декара във варненския квартал "Галата", където има поделение, на общината, тъй като е необходим за гробищен парк.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка