Нови съкращения! Шуменският гарнизон остава с около 800 души.

Pan.bg 19 май 2011 | 16:48 views (3778) commentaries(0)
img otbrana.com

Предстои около 45% съкращения на личния състав в Механизирания батальон. Това стана ясно по време на посещението на военния министър Аню Ангелов в Шумен, съобщава Дарик радио. По думите му, съкращенията ще бъдат основно на войнишки длъжности. „Онези, които искат да продължат да служат ще имат възможност да кандидатстват по вече излезлия регистър за свободните войнишки и сержантски длъжности. Такъв регистър ще има и към 1 юли следващата година, ще има и допълнителни регистри", обясни още Ангелов. Той добави, че Механизирания батальон ще премине на подчинение на Втора механизирана бригада, това обаче ще се случи през юли 2012 година. „Самата реорганизация в механизирания батальон ще се извърши от 1 юли 2012 година, така, че имаме една година време това да стане по най-добрия начин", каза още министъра.

Той добави, че изцяло ще бъде закрито едно от поделенията - Гаубичния артилерийски дивизион. По думите му обаче почти същия брой места се откриват в Ямбол. „Те ще имат всъщност възможността да кандидатстват в различни гарнизони, включително и Ямбол", добави още министър Ангелов.

„Около 800 души личен състав остават в Гарнизон Шумен. Това е съгласно плана за развитие на въоръжените сили, касаещо шуменския гарнизон", обясни министъра и добави, че запазването на шуменския гарнизон е важно за Североизточна България.

Министерството на отбраната ще предостави скоро още 2 имота на областна управа. Това са района на Тежкия полк и Щаба на Дивизията. „Ние вече предоставяме там складовия район, сега ще предоставим и останалата част, с цел да създадем възможност областна управа и общината да ги използват така, както смятат за добре". По думите на министър Ангелов с това министерството ще приключи предоставянето на имоти за тази година.

Той добави, че вероятно до края на годината, съвместно с Министерството на земеделието ще имат решение и за терена на така наречените погреби, който сега е горски фонд. Относно друг военен имот - Лагера, министър Ангелов заяви, че ще бъде продаден. „Имаме доста голям дял в нашия бюджет за собствени приходи, единствената възможност да се получават приходи, това е реализация на движимо имущество и имоти, които повече не са необходими. От всички тези имоти, ние ще продаваме само един в Шумен", добави министъра.

Три сгради в северната част на военното училище в Шумен пък, ще бъдат дадени на Министерството на правосъдието, добави още министъра. По думите му, освен тези три сгради района на военното училище ще бъде запазен за нуждите на Българската армия. „Нямаме намерение да го даваме на никого", заяви той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка