Индия създава нов разузнавателен аеростат

Pan.bg 18 май 2011 | 11:25 views (2763) commentaries(0)
img lenta.ru
Организацията за отбранителни изследвания и разработки (DRDO) на Индия планира създаването на нов многофункционален аеростат за нуждите на ВВС, сухопътните войски и специалните служби. В перспективния аеростат ще се използват внедрените вече технологии в разработения от DRDO по-рано и преминал изпитания разузнавателен аеростат Akashdeep.

Новият аеростат ще може да се премества в радиус от 450-500 км и да носи на борда си различно оборудване. Част от задачите, които ще изпълнява са водене на нощно разузнаване, заглушаване на някои комуникации, както и да се използва като система за далечно радиолокационно откриване (ДРЛО). Новите аеростати ще се използват от военните за наблюдаване на границите заедно със самолетите за ДРЛО.
Министерството на отбраната възнамерява да създаде единна мрежа за ПВО на страната, в която ще влязат самолети и аеростати за ДРЛО. През 2005 година Индия закупи от израелската компания Rafael три аеростата, които се използват за наблюдение индийско-пакистанската граница в щата Пенджаб. Миналата година е обявен тендер в интерес на ВВС за доставка на още три аеростата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка