Утре – конференция на тема „Интелигентната отбрана”

Pan.bg 02 май 2011 | 22:01 views (5959) commentaries(0)
img На 3 и 4 май в София в Централния военен клуб Атлантическият клуб в България съвместно с IBM и SAP организират конференция на тема “Интелигентна отбрана и сигурност: интегриране на ефективно управление, чрез използването на съвместни действия и контрол. Конференцията ше бъде открита от министъра на отбраната Аньо Ангелов.

„Интелигентна отбрана и сигурност: интегриране на ефективно управление, чрез използването на съвместни действия и контрол” е темата на последната конференция, която Атлантическият клуб в България, IBM и SAP организират по проблемите на отбраната и сигурността, решавани на международно, политическо и гражданско равнище.
Събитието е част от програмата по случай 20- годишния юбилей на Атлантическия клуб и 100-годишнината от създаването на IBM и ще започне на 3-ти май (вторник) от 9.30 часа в Централен военен клуб, София с встъпително слово на министъра на отбраната Аню Ангелов. На 4-ти май (сряда) от 9.30 часа са предвидени работни дискусии, които ще се проведат в Информационния център на Министерството на отбраната.
Конференцията ще разгледа в детайли по- икономичните услуги в сферата на отбраната, както и по- ефикасното управление на отбранителните ресурси. Акцент ще бъде поставен върху интерпретирането на отбранителния аспект на международната и националната сигурност като проблем със социален характер, ще се обсъди състоянието на въоръжените сили и параметрите на военната реформа, както и основните параметри на съюзническата и коалиционна политика на страната.
Друга област, която ще бъде разгледана по време на конференцията, е интегрирането на продукти и услуги на IBM и SAP в системата по отбрана спрямо вътрешни и външни, технологически и ресурсни фактори. Ще бъдат разгледани още основните тенденции в сферите на отбраната, които оформят политиката на сигурност, вътрешните фактори и условията, които влияят върху стратегическите процеси на сигурността и отбраната.

Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на отбраната и със съдействието на посолствата на САЩ и Република Германия в България.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка