На 2 май - ВИП-ден на съвместна българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2011”

Pan.bg 29 апр 2011 | 16:11 views (8394) commentaries(0)
img ВИП-ден на съвместна българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2011”
Министърът на отбраната Аню Ангелов и посланикът на САЩ в България Н.Пр. Джейм Уорлик ще присъстват в понеделник, 2 май , на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2011”, който ще се проведе на летище Пловдив. В нея участват формирования от Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили на Българската армия и формирования от Силите на САЩ в Европа.
Журналистите ще имат възможност да наблюдават десантиране от транспортни самолети C-130 J „Херкулес” и C-27 J „Спартан”, действията на парашутистите във въздуха и на земята, десантиране по способа „бързо въже”, аварийно-спасителни дейности и авиомедицинска евакуация от вертолети AS 532 AL “Кугър”. Ще бъде представена парашутна материална част на въоръжение в Българската армия и статичен показ на самолетите.
По-късно същия ден министър Ангелов ще се срещне с военнослужещи от гарнизон Асеновград.
За акредитираните журналисти от гр. София ще бъде осигурен служебен транспорт - тръгване на 2 май 2011 г. в 7.30 ч. от паркинга на МО-2 (до хотел „Шипка”). Акредитираните журналисти от регионалните медии трябва да бъдат в 10.00 ч. същия ден на летище Пловдив.
Началото на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2011” е 11.00 ч.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка