Двама български военни медици получиха високи отличия от Регионалното командване „Юг” в Афганистан

Pan.bg 28 апр 2011 | 15:51 views (2552) commentaries(0)
img MO

Престижно отличие за проявен висок професионализъм в работата си като част от Оперативната група от медицински специалисти за обучение и връзка с Афганистанската национална армия получиха двама български военни медици от командира на Регионално командване „Юг” в Кандахар.

Полковник Грег Бейн връчи наградни медали на стоматолога капитан Димитър Недялков и медицинската сестра старшина Надежда Новоселска за приноса им в лечението на местното население, както и в обучението на афганистански военни лекари. Двамата медици са част от седемчленния български военномедицински екип от състава на местната военнополева болница на летище Кандахар.

Първите пет медици от екипа се присъединиха към състава на болницата още през декември 2010 г., а през февруари 2011 г. групата се увеличи с още двама медицински специалисти. Задачата на екипа от ВМА е да обучава местни афганистански лекари и да лекува афганистански военнослужещи и местното население. До края на годината към болницата ще бъде открито и родилно отделение, в което основно ще работят лекари и акушерки от българския военномедицински екип.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка