Нa "Съюзна сила 2011" се видя първообраза на батальонната бойна група

Pan.bg 20 апр 2011 | 15:34 views (2703) commentaries(0)
img otbrana.com

Наблюдавахме действията на една батальонна маневрена група. По думите на министъра на отбраната Аню Ангелов ямболският механизиран батальон е показал първообраза на една такава група. Целта е в бъдеще всичко да бъде събрано около механизираните батальони и те да се обучават съвместно с подразделенията от родовете войски- сапьори, химици, артилеристи, зенитчици и командоси. Аню Ангелов допълни, че ще се отделя всичко най-модерно за тези групи. Преди време той каза, че за батальонните групи ще се отделят милионите, които ще получим по тази линия от съединените щати. На учението “Съюзна сила 2011” потвърди, че средствата от чуждестранния фонд на САЩ ще отиват за тези формирования.

Батальонните групи ще се оборудват с най-доброто, с което разполагат Сухопътни войски, каза и началникът на СВ генерал-майор Стефан Василев. Сегашната техника е от преди 40 г. Необходимо е да се модернизира , за което са необходими средства.

Общо шест са батальонните бойни групи, които подготвя Българската армия. Те ще изпълняват задачи по изпълнение на конституционните задължения на войската по защита на България. Ще бъдат готови да участват и в целия спектър от операции на НАТО.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.bgarmy.eu
Участниците
В „Съюзна сила 2011” участваха формирования от 2-ра Тунджанска лека пехотна бригада, Центъра за подготовка на танкови подразделения, 4-и артилерийски полк, 68-а бригада „Специални сили”, 110-и мобилен полк за логистична поддръжка, 38-и полк за ядрена, химическа и биологическа защита, 55-и инженерен полк, рота „Гражданско-военно сътрудничество”, рота за психологически операции и екипажи от 24-а вертолетна авиобаза.

Темата
„Участие на усилена лека пехотна бригада в отбранителна операция на Многонационални съвместни оперативни сили при разрешаване на криза от военен характер по чл. 5 от Вашингтонския договор.”

Целта

Достигане на необходимите оперативни способности на щабовете на войсковите формирования по планиране, подготовка и управление на действията на подчинените подразделения при участие в провеждането на съвместна операция, както и повишаване на полевата натренираност на военнослужещите.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка