Крумовци участваха в "Съюзна сила 2011"

Pan.bg 19 апр 2011 | 18:03 views (3356) commentaries(0)
img Снимки - Д.Ставрев, сп."Клуб КРИЛЕ"

Днес на ПУП "Корен" се проведе бригадното учение "Съюзна сила 2011" с участието на подразделения на Втора лекопехотна Тунджанска бригада. В учението участваха усилващи поделения от състава на СВ и вертолети от 24 - та вертолетна авиобаза "Крумово".

image


image

image

Президентът Георги Първанов, министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов присъстваха на ВИП – деня на командно-щабното учение на Сухопътни войски „Съюзна сила 2011”. То се провежда на Полеви учебен полигон „Корен”.
На ВИП-деня бяха наблюдавани реални действия с бойни стрелби на бригада с усиления от Сухопътни войски в отбранителна операция на многонационални съвместни оперативни сили.
Командно-щабното учение на Сухопътните войски с привличане на подразделения за реални действия на местността „Съюзна сила 2011” се провежда от 12 април на Полеви учебен полигон „Корен”. Темата на учението е „Участие на усилена лекопехотна бригада в отбранителна операция на Съвместни оперативни сили при разрешаване на криза от военен характер по чл.5 от Вашингтонския договор”. В учението участват Втора лекопехотна бригада, както и артилерийски, танкови, специални сили, логистични, инженерни, ЯХБЗ усиления и модул СIMIC.
Планиращ учението е генерал-майор Стефан Василев - началник на Сухопътните войски. Провеждащ учението е бригаден генерал Нейко Ненов - първи заместник-началник на Сухопътните войски. Помощник-директор на учението по операциите е полковник Гошо Мерджанов - помощник на началника на Сухопътните войски по подготовката.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка