ВИП-ден на командно-щабно учение „Съюзна сила 2011” на Сухопътните войски

Pan.bg 18 апр 2011 | 18:40 views (2676) commentaries(1)
img Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще присъстват утре, 19 април, на ВИП – деня на командно-щабното учение на Сухопътни войски „Съюзна сила 2011”. То се провежда на Полеви учебен полигон „Корен”.
На ВИП-деня ще бъдат наблюдавани реални действия с бойни стрелби на бригада с усиления от Сухопътни войски в отбранителна операция на многонационални съвместни оперативни сили.
Командно-щабното учение на Сухопътните войски с привличане на подразделения за реални действия на местността „Съюзна сила 2011” се провежда от 12 април на Полеви учебен полигон „Корен”. Темата на учението е „Участие на усилена лекопехотна бригада в отбранителна операция на Съвместни оперативни сили при разрешаване на криза от военен характер по чл.5 от Вашингтонския договор”. В учението участват Втора лекопехотна бригада, както и артилерийски, танкови, специални сили, логистични, инженерни, ЯХБЗ усиления и модул СIMIC.
Планиращ учението е генерал-майор Стефан Василев - началник на Сухопътните войски. Провеждащ учението е бригаден генерал Нейко Ненов - първи заместник-началник на Сухопътните войски. Помощник-директор на учението по операциите е полковник Гошо Мерджанов - помощник на началника на Сухопътните войски по подготовката.
ВИП-денят ще започне от 10.30 часа на 19 април на ПУП „Корен”. Журналистите, които желаят да отразят събитието, трябва да бъдат в 10.15 часа пред контролно-пропускателния пункт на полигона.
За акредитираните журналисти от град София е осигурен служебен транспорт –тръгване на 19 април 2011 г. в 06.30 ч. от сградата на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен” № 34.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  :D :D :D 18 апр 2011, 19:52
   
  0
   
  0

  Не може ли някой Т-72 да пусне случайно на министъра един-два снаряда :D :D :D :D :D

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка