Командно-щабно учение на Сухопътните войски „Съюзна сила 2011” с участието и на ВВС

Pan.bg 11 апр 2011 | 16:23 views (3301) commentaries(0)
img В периода 16-19 април 2011 г. Сухопътните войски ще проведат на Полеви учебен полигон „Корен” командно-щабно учение с привличане на подразделения за реални действия на местност „Съюзна сила 2011”.
Темата на учението е „Участие на усилена лекопехотна бригада в отбранителна операция на Съвместни оперативни сили при разрешаване на криза от военен характер по чл.5 от Вашингтонския договор”.
Целта е достигане на необходимите оперативни способности на щаба на бригадата и на батальоните (дивизионите) по планиране, подготовка и управление на действията на подчинените формирования при участие в провеждане на съвместна операция.
Учението „Съюзна сила-2011” ще се проведе по общ условен сценарий, съобразен с плановете и процедурите на НАТО.
На 19 април 2011 г. на полеви учебен полигон „Корен” журналистите ще могат да наблюдават елементи от учението.

Фази за провеждане на учението

Учението „Съюзна сила-2011” ще се проведе в четири фази:
Фаза 1: Индивидуално и колективно обучение.
Фаза 2: Планиране на действията в отговор на криза.
Фаза 3: Провеждане.
Фаза 4:Оценка.

image

Участници в учението

В „Съюзна сила 2011” ще участват Втора лекопехотна бригада, както и артилерийски, танкови, специални сили, ВВС с военно-транспортен самолет "Спартан", парашутисти, логистични, инженерни, ЯХБЗ усиления и модул СIMIC.
В етапа „Бойна стрелба” участват механизиран батальон, самоходен артилерийски дивизион, зенитно-ракетен артилерийски дивизион, батареи от противотанков дивизион, реактивен артилерийски дивизион и танкова рота.
Ръководство
Планиращ учението е генерал-майор Стефан Василев - началник на Сухопътните войски. Провеждащ учението е бригаден генерал Нейко Ненов - първи заместник- началник на Сухопътните войски. Помощник-директор на учението по операциите е полковник Гошо Мерджанов - помощник на началника на Сухопътните войски по подготовката. Помощник-директор на учението по логистиката е полковник Иван Неделчев - помощник на началника на Сухопътните войски по ресурсите. Началник на центъра за конторл на учението е полковник Пламен Атанасов - началник на отдел „Оперативен” в Щаба на Сухопътните войски.

image

Новини

Началникът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и първият заместник-началник на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов днес, 7 април, проведоха заседание във Втора лекопехотна бригада в Стара Загора. По време на заседанието командирът на бригадата бригаден генерал Петър Петров ги запозна с готовността на военното формирование за участие в командно-щабното учение с привличане на подразделения за реални действия на местност „Съюзна сила 2011”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка