Не се изключва възможността с Румъния да закупим заедно нови изтребители

Pan.bg 05 апр 2011 | 18:57 views (2676) commentaries(2)
img otbrana.com

Този извод министърът направи в лекцията си пред студенти от УНСС

Обединяваме усилията на ВВС на четири държави, правим същото и с ВМС

Това са България, Гърция, Румъния и Турция. Става дума за т.нар. презгранична охрана на въздушното пространство, уточни министърът. Това, подчерта той, съвсем не означава, че някой друга държава, каквито коментари има, ще поеме функциите на нашите ВВС. Подобно споразумение по Air Policing вече имаме сключено с Гърция, готови сме за подписване с Румъния, водят се разговори с Турция.

В сферата на ВВС няколко държави от Централна и Югоизточна Европа вече имат планове за придобиване на многоцелеви изтребител и това им дава възможност да потърсят по-тясно сътрудничество помежду си, например при обучението, обслужването, ремонта и др., каза министърът. България вече е провела редица разговори с Румъния относно идентифицирането на възможни бъдещи решения по отношение на провеждането на съвместни тренировки на екипажите и съвместно обслужване на дежурните изтребители.

Съвместни решения биха могли да бъдат открити и в други сфери, например при Военноморските сили, смята министърът. България вече е отправила предложения към Румъния за разширяване на обмена на информация в сферата на морската сигурност, за провеждането на съвместни учения и тренировки, за оптимизиране на логистичното осигуряване на кораби при общо участие в морски операции и за провеждане на съвместни учения, с цел подпомагане процеса на сертификация на декларирани кораби.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  chapter 05 апр 2011, 20:08
   
  0
   
  0

  Може, но само наште да са повече.

 2. #2
  achtung 06 апр 2011, 14:16
   
  0
   
  0

  ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка