В Ирак се води активно обучение на летци за Ми-171

Pan.bg 04 апр 2011 | 21:34 views (2308) commentaries(0)
img Ассоциация Вертолетной Индустрии

Вече цяла година във военновъздушната база „Таджи” американски инструктори водят активно обучение на иракски екипажи за Ми-171. Изучават се най-новите тактики във вертолетната авиация и приложение на новите технологии и използване на очила за нощно виждане.
Американските инструктори преминават специални курсове, включващи изучаване на език, конструкция и системи на Ми-171, опознавателни полети и след това пристъпват към обучение на иракските летци, които също се обучават да пилотират американските UH-1 и Bell 407.
На този етап десетки американски инструктори от въоръжените сили на САЩ участват в подготовката на иракските летци за изпълнение на задачи по осигуряване на безопасност и сигурност в страната. Това придобива особена важност с приближаване дата на провеждане на срещата на Лигата на арабските държави (планирана за месец май 2011). За това от месец януари тази година иракските летци провеждат съвместни тренировки с частите на Антитерористичното бюро на Ирак. Основната цел е отработване на тактическо взаимодействие между специалните части и армейската авиация при операции в градски условия.
Американците бързат с подготовката на иракските летци тъй като до края на действието на договора за двустранно сътрудничество в областта на сигурността между САЩ и Ирак остават по-малко от девет месеца. Подготовката на иракските летци върви успешно и навлизат в крайната фаза, когато се планира отработване на бойно използване с реални стрелби и пускове на ракети. Крайната цел е да се подготвят иракски инструктори, които самостоятелно да обучават иракски летци след напускане на американските инструктори. Подобна програма се провежда и в Афганистан. Афганистанските ВВС се снабдяват с вертолети Ми-17/171, които за условията на страната нямат алтернатива.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка