Аню Ангелов със заплата повече от Бойко!!!

Pan.bg 01 апр 2011 | 09:31 views (2747) commentaries(4)
img Аню с дръзка заплата

Военният министър Аню Ангелов взима повече пари на месец от премиера Бойко Борисов. 69-годишният мъж прибира и министерска заплата, и пенсия, шушукат в армейското ведомство. Простата сметка показва, че шефът на отбранителното ведомство връзва поне по 3814 лв. От тях 3114 лв. е заплатата му като министър, а 700 лв. е пенсията му като генерал от резерва. За сравнение министър-председателят се разписва срещу 3575 лв., вицепремиерите - по 3345 лв., а депутатите - 2307 лв.
Въпросът за чиновниците пенсионери подпали война в кабинета. Финансовият министър Симеон Дянков отвори темата, като заяви, че от държавната администрация трябва да си тръгнат работещите старци. Според него не било редно те да взимат и пенсия, и заплата и трябвало да проправят път на младите. По думите на Дянков най-много пенсионери имало във военното и вътрешното министерство.
Армейският шеф обаче даде вчера да се разбере, че на правителственото заседание в сряда се е стигнало до съгласие да бъдат прекратени договорите само на тези, които са навършили пенсионна възраст по Кодекса на труда - 63 г. за мъжете и 60 г. за жените. Това означава, че Аню Ангелов ще се раздели с общо 17 от подчинените си.
Председателят на националния синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа" Тодор Воденов обаче заяви пред "Стандарт", че бройката на пенсионерите е много по-голяма. Близо 300 бивши военни обаче, които в момента работят в отбраната, ще спасят кожата си и няма да бъдат освободени, въпреки че вече се водят пенсионери. Само в националния военен комплекс "Чаралица" бройката им надхвърляла петнадесет. Това са бивши военни, които са се пенсионирали, взели са 20 заплати обезщетение и след това са назначени като цивилни експерти. Според източници от министерството на отбраната такива специалисти си докарват общо по 2000 лв. на месец, като 700 лева от тях са им от пенсията. немалка част от тези хора са назначени на ключови места в отбранителното ведомство. Темата ще бъде обсъдена днес на среща между военния министър и синдикатите. Тодор Воденов обясни, че ще предложи, ако пенсионерите искат да работят, да се откажат от пенсиите си и да получават само заплати.


Панайот Ангарев, "Стандарт"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Am-Am 01 апр 2011, 13:35
   
  0
   
  0

  Пенсия или заплата, но само за работещите в бюджетната сфера пенсионери. Стига са цоцали цял живот от държавната копаня без да са внесли и един лев осигуровки. Нека да дойдат в частния сектор за да видят как реално се заработват заплати и как се внасят осигуровки и заради такива като тях. Тогава ще започнат да разсъждават по друг начин. А просто ще е кощунство да се посяга върху доходите на тия, които работят в чатния сектор и внасят всички видове осигуровки. Повярвайте ми, че те няма да решат проблема с безработицата сред младите хора, а ще увеличат армията на сивия сектор.

 2. #2
  cave 01 апр 2011, 16:55
   
  0
   
  0

  Айде още един честен данъкоплатец! Я сега разясни "как реално се заработват заплати и внасят осигуровки заради някой друг"!

 3. #3
  Am-Am 01 апр 2011, 17:17
   
  0
   
  0

  cave,с разяснения трудно ще го разбереш, защото трябва да го изпиташ на живо и много бързо ще си смениш позицията (зависи, разбира се колко ти е промит мозъка). Или и ти си от ония тарикати дето са се вързали на държавната хранилка и не им стиска да пробват нещо по-различно. Но и това е призвание и не всеки го може.

 4. #4
  cave 01 апр 2011, 17:46
   
  0
   
  0

  Не, ти си отворкото, ти го разясни на хората как, аджеба, плащаш чужди осигуровки и данъци, недай боже и заплати.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка