Подготвя се нов Устройствен правилник на МО за преструктуриране и съкращения

Pan.bg 30 мар 2011 | 09:44 views (3493) commentaries(1)
img otbrana.com

Моето решение /за съкращения и структурни промени б.р./ се базира на един обстоен анализ, който премина през три етапа и Съвета по отбрана. Отначало направихме оценка на сега действащите структури, включително на щаба на отбраната. След това бе направен един нов модел, в резултат на който бе подготвен структурно- функционален модел. Сега сме готови да пристъпим към разработването на нов Устройствен правилник на Министерството на отбраната, информира за бъдещите съкращения в МО министърът на отбраната Аню Ангелов на пресконференция с журналисти.

“Контрол на въоръженията” преминава от дирекция “Отбаранителна политика” към Щаба на отбраната . “Военно-техническо сътрудничество” отива в “Отбранителна политика”. Има редица други функции , които се прецизират, с оглед да няма дублиране. На тази основа правим тези съкращения. Те са 20 процента за администрацията –в дирекция “Финанси”, дирекция “Правно-нормативна дейност”, “Връзки с обществеността” и “Административно-информационно обслужване”. Информационното обслужване отива, където му е мястото- в Комуникационно-информационния център. Няма да се дава и дежурство в МО, досега такова имаше отделно на “Дякон Игнатий” и в МО-2. Целта е точно и ясно да се определят функциите и ,което е особено важно, отговорностите на всеки. Всеки един директор трябва да поеме преки отговорности по отношение на функциите и задачите, които изпълнява, смята министърът на отбраната.

Съкращава се Щаба по осигуряването и поддръжката , с 30 на сто се намалява личния състав във висшите командни звена, уточни още той.

Коментар: Ясно е, че в условията на криза без съкращения в МО и големите щабове на войската не може да се размине. Като „ малка армейска Фокушима” и “изискване на интелигентната отбрана” определи офицер с лампази предстоящите съкращения. Самият министър Дянков потвърди информация на Otbrana.com, че първи ще си тръгнат чиновници с военна пенсия в МО. Хора, патили, смятат, че оптимизацията и съкращенията във военното министерство пак ще са изборни. Премахването на дублиращите структури със сигурност ще премахне и неудобни кадри. Ще поживеем, ще видим. Да се поема отговорност от началниците е много важно, но и да дадеш пример , е за двойно уважение.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  полковник Пантев 30 мар 2011, 16:26
   
  0
   
  0

  Хасковския мангал пак излъга. Дянков да не му вярва за пенсионерите в МО. Сите пенсии приятели той ги уреди още през 2009 г. за шефове в МО. Само президента не му се врьзва. Да плати от джоба си за фрегатата. Народа измира от глад, а той праща кораби, които никой не ни е искал!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка