Световният пазар за БЛА ще се удвои през следващите десет години

Pan.bg 04 мар 2011 | 12:02 views (2233) commentaries(0)
img lenta.ru

Обемът на световният пазар за безпилотни летателни апарати (БЛА) ще се удвои през следващите десет години и през 2020 ще съставлява 11.3 милиарда долара годишно, съобщава се в изследване на компанията Teal Group. За сравнение сега той е 5.9 милиарда долара, а за периода от 2011 до 2020 общият обем ще е 94 милиарда долара. Тенденцията за ръст е валидна за БЛА както с военно предназначение, така и с гражданско.
Според Teal Group 69% от общият обем ще принадлежи на САЩ, които продължават активно да закупуват БЛА за своите Въоръжени сили (ВС). При това световните разходи за разработване и изследване на БЛА за САЩ ще достигне 77%. Според плановете на Пентагона количеството БЛА във ВС на САЩ през следващите 30 години ще се увеличи четири пъти в сравнение със сега намиращите се на въоръжение 6800 броя.
Успоредно с нарастване продажбите на БЛС ще расте и пазара за оборудването им. Става въпрос за електронно-оптични системи, устройства за целеуказване и комуникации, радиоелектронно разузнаване и системи за РЕБ. Съгласно прогнозата на Teal Group сегашният обем от продажби на оборудване за БЛА на стойност 2.6 милиарда долара, през 2020 ще достигне до 5.6 милиарда долара.
Параллельно с ростом продаж беспилотников
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка