Българската армия на 3 март - участия

Pan.bg 02 мар 2011 | 23:50 views (2448) commentaries(0)
img Източник - Пресцентър МОПодразделения от Българската армия ще участват в тържествата по повод Националния празник на Република България – 3 март.
Националната гвардейска част ще участва в церемонията по издигане на Националното знаме на Република България, която ще започне в 11.00 ч. пред Паметника на Незнайния воин в София. На нея ще присъстват министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, висши офицери от Българската армия.

В 12.00 ч. същия ден ще се извърши тържествена смяна на караула пред официалния вход на сградата на Администрацията на Президента на Република България.
Подразделения от поделенията в Софийския гарнизон ще участват в тържествената проверка (заря), която ще започне в 18.30 ч. на площад „Народно събрание” в София. Командващ зарята ще бъде бригаден генерал Андрей Боцев, заместник - началник на Сухопътните войски.
В тържествените проверки (зари) на 3 март в градовете Варна, Стара Загора и Асеновград ще участват представителни подразделения от Военноморските сили, от Втора Тунджанска лекопехотна бригада - Стара Загора и от поделение 24490 - Асеновград.
В церемониите по издигане на Националното знаме на Република България в градовете Варна, Карлово, Враца и Казанлък ще участват подразделения от Военноморските и Военновъздушните сили и от Сухопътните войски. Военнослужещи от трите вида въоръжени сили ще поднесат венци и цветя пред паметниците на загиналите в Руско-турската освободителна война (1877-1878 година) в градовете Пловдив, Карлово, Враца, Казанлък, Бургас, Добрич, Созопол, Черноморец и Провадия, както и пред паметника на Свободата на връх Шипка.
Националният военноисторически музей обявява 3 март за „ден на отворени врати”. Ще бъдат показани лични оръжия на прочути войводи и дейци на българското национално освободително движение.
В навечерието на празника, на 2 март, военнослужещи от поделение 34750 – Карлово ще участват в тържествена проверка (заря) в град Сопот.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка