Индия увеличава военния си бюджет с една четвърт

Pan.bg 23 фев 2011 | 10:57 views (2814) commentaries(0)
img lenta.ru
Правителство на Индия реши да увеличи военния бюджет на страната с 25%.Очаква се Министерството на отбраната да получи за финансовата 2011-2012 година 12.4 милиарда долара (560 милиарда рупии). За сравнения миналата финансова година средствата за отбрана са били 9.96 милиарда долара (450 милиарда рупии). Финансовата година в Индия започва на 1 април и завършва на 31 март следващата година.
Голяма част от тези средства (350 милиарда рупии или 7.75 милиарда долара) ще се изразходват за завършване на програми, започнати от минали години – различни проекти за разработване на нови оръжия и международни тендери. Останалата част ще е за нови програми – закупуване на изтребителя Tejas, на 126 средни многофункционални изтребители в рамките на програмата MMRCA и на разузнавателни вертолети.
Министерството на отбраната на Индия реализира програма за модернизация на въоръжението, като до 2016 са предвидени 200 милиарда долара. В рамките на тази програма са включени международни конкурси за доставка на подводници, подводни роботи, БЛА, изтребители, ударни и транспортни вертолети, десантни катери и самолети за ДРЛО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка