Министърът на отбраната обяви нова стратегия за обучение по английски език

Pan.bg 22 фев 2011 | 12:05 views (2157) commentaries(2)
img otbrana.com

От учебната 2013/2014 г. при наличие на чуждестранни обучаеми, владеещи английски език на ниво минимум 2+-2+-2+-2 съгласно стандарта на НАТО STANAG 6001, обучението по специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ от професионално направление „Военно дело“ във факултет „Национална сигурност и отбрана“ във ВА „Георги С. Раковски” да се провежда на английски език. Това е записано в обявената със заповед на министъра на отблраната Аню Ангелов нова Стратегия за развитие на системата за обучение по английски език, която е публикувана на Интернет-страницата на МО.

За тази цел, се посочва в документа, до края на учебната 2011/2012 г., началникът на Военна академия „Г. С. Раковски“ трябва да организира разработването и утвърждаването по установения ред на учебна документация за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“, която се преподава на английски език.

За преподаването на учебните дисциплини за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ от професионално направление „Военно дело“ и квалификационни курсове и модули, провеждани на английски език във ВА „Г. С. Раковски“ и висшите военни училища, да се привлича академичен и инструкторски състав, владеещ английски език на ниво минимум 2+-3-3-2+ съгласно стандарта на НАТО STANAG 6001, се казва още в стратегията.

Целта на документа е оптимизирането и усъвършенстването на системата за обучение по английски език, така че ефективно да отговори на потребностите, свързани с изпълнението на Цел на въоръжените сили Е 0356 „Езикови умения на силите за развръщане“.

Мисията на системата за обучение по английски език е да осигури съвременно, качествено и ефективно обучение по английски език, което позволява на военнослужещите и цивилните служители да придобият езикови умения, необходими за успешното изпълнение на техните професионални задължения и интегрирането им в многонационална среда.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  йохохо 22 фев 2011, 19:20
   
  0
   
  0

  Поредната мозъчна пръдня!

 2. #2
  sok 23 фев 2011, 12:27
   
  0
   
  0

  Някои преподаватели от тази катедра на български не могат да се изразяват правилно, а какво ли ще се случи ако започнат да преподават на английски. Май наистина в Българската (защо ли я изписвам с главно Б)армия останаха само идиоти, а ако е останал някой и друг свестен служител и него ще го докарат до лудост с тия безумни идеи. То бива, бива идиотизъм, но чак толкова много събран само в една институция никога не е било.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка