Подготвяме батальонна бойна група до 1000 души

Pan.bg 16 фев 2011 | 13:48 views (3247) commentaries(0)
img www.bgarmy.eu
Сухопътни войски - готови за мисии
Няколко основни задачи произтичат за Сухопътни войски от доклада на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов (оповестен на конференция на началника на отбраната преди няколко дни - б. р.). Това заяви за в. “Българска армия” началникът на Сухопътни войски (СВ) генерал-майор Стефан Василев.
Първата от тези задачи е при изпълнението на мисия “Подкрепа на международния мир и сигурност” войските да участван с декларираните сили, включващи една механизирана бригада, усилена с елементи за бойно осигуряване и поддръжка. Участие в мироопазваща/мироналагаща операция на НАТО с мандат на ООН с батальонна бойна група в състав до 1 000 души и с възможност за ротация през шест месеца, също е сред основните задачи на СВ.
Продължава дейността в Сухопътните войски по елементите на военната способност като участие в разработване на Доктрина за подготовка на СВ, Доктрина на Батальонна бойна група, Методика за ешелониране на запасите на декларираните формирования и други документи, посочи генерал-майор Василев.
Сред основните задачи е и тази - организационната структура на СВ да се изгражда в съответствие със способностите, които войските трябва да притежават в съответствие с Плана за развитие на въоръжените сили. Щабът на СВ ще продължи работата си по повишаване и достигане на необходимите способности за участие в мисии и операции на НАТО.

Войските ще продължат и работата по целите на Въоръжените сили, отнасящи се до способностите на декларираните формирования от СВ за развръщане и участие в мисии. По думите на началника на Сухопътни войски, сред основните задачи през годината е и подготовката за преструктурирането на формированията на тактическо ниво през 2012 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка