Президентът на САЩ награди български военни

Pan.bg 05 фев 2011 | 08:08 views (2952) commentaries(0)
img www.bgarmy.eu

Президентът на САЩ Барак Обама награди с медали за отлична служба бригаден генерал Динчо Карамунчев и контраадмирал Валентин Гагашев. На церемонията по награждаването присъстваха заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, генерали и офицери от Българската армия. Медалите бяха връчени в зала „Тържествена” на Министерството на отбраната от военния аташе на САЩ в София полковник Дейвид Уилмот. За дейността и заслугите на бригаден генерал Карамунчев и контраадмирал Гагашев слово прочете военноморският аташе на САЩ в София капитан II-ри ранг Марк Андерсън.
В словото си капитан Андерсън посочи изключителните заслуги на бригаден генерал Карамунчев като старши военен представител в Щаба на НАТО в групата за връзка и интеграция в екипа по присъединяването към НАТО в Тирана, Албания в периода от август 2009 до юни 2010 г.
Андерсън посочи и изключителните заслуги на кантраадмирал Гагашев като старши военен представител и командващ Щаба на НАТО в Скопие от април 2009 до май 2010 г.
От името на наградените говори контраадмирал Гагашев, който благодари за високите отличия и изказа също така и благодарност на екипите, с които са работили в щабовете на НАТО. Гагашев подчерта и подкрепата, която са имали от Министерството на отбраната и от Щаба на отбраната.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка