170 бойци поеха към Кабул

Pan.bg 03 фев 2011 | 09:36 views (3478) commentaries(0)
img standartnews.com , MO
170 военнослужещи от Четвърта рота на Пета Шипченска механизирана бригада тръгват за Афганистан с поредния български контингент.
На централния площад в Плевен рейнджърите бяха тържествено изпратени на мисия в Кабул. Там те сменят бойците, които от половин година охраняват столичното летище. 11 от тях са дами. 119 от заминаващите наши военни вече са участвали в предишни мисии и операции в Ирак и Афганистан.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
МО
Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова връчи днес, 2 февруари, сертификат за готовност за участие в мисии на 4-та рота за действие в зоната за отбрана на летище „Кабул”. Сертификатът беше приет от националния представител на контингента – полковник Атанас Герджиков. Церемонията по изпращането на българската рота за участие в операцията на НАТО в Афганистан се проведе в Плевен.


„Най-сърдечно искам да благодаря на всички вас за усилията, които положихте във вашата подготовка. И най-важното – благодаря на вашите семейства и близки, подкрепили вашия нелек избор да участвате в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан”, каза в приветствието си към военнослужещите заместник-министър Цветкова. „Искам да ви уверя, че ръководството на Министерството на отбраната прави и ще прави всичко необходимо, за да осигури изпълнението на вашите задачи в Кабул”, подчерта тя.

Четвърта рота за действие в зоната за отбрана на летище „Кабул” е от състава на Пета механизирана бригада в Плевен. Сто и деветнадесет военнослужещи са участвали в повече от една мисии зад граница. В състава на ротата са включени и 11 жени – военнослужещи. Командир на ротата е майор Пламен Парашкевов Горанов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка