Генерал-майор Стефан Василев: Атестиране без компромиси!

Pan.bg 20 яну 2011 | 17:56 views (2974) commentaries(1)
img www.bgarmy.eu
В Сухопътни войски засилват чуждоезиковата подготовка

Първата задача през тази година е атестирането, в което не бива да се допуска никакъв компромис. Това каза началникът на Сухопътни войски (СВ) генерал-майор Стефан Василев вчера. Той откри методическо съвещание по личния състав на войските. Участваха офицери, които отговарят за човешките ресурси в поделенията.
По думите на генерал-майор Василев, атестирането ще е в основата на подбора, който ще се извършва по-нататък в изпълнение на Бялата книга и заради това трябва да бъде бъде максимално обективно, без формализъм.
Трябва да направим така, че с организационно-щатните промени да останат най-подготвените хора, на които да се разчита, препоръча началникът на СВ. Не трябва да има наши и ваши хора, а хора – професионалисти, които да водят Сухопътни войски, изтъкна той.

Сред основните задачи началникът на СВ посочи чуждоезиковата подготовка. Тя, за съжаление е проблем за Сухопътни войски, все още колегите от Военновъздушните сили и Военноморските сили ни изпреварват в това отношение, призна той. Чуждоезиковата подготовка трябва да бъде издигната в култ, категоричен беше генерал-майор Василев. За да се издига човек, да расте в йерархията, трябва да знае език и то за предпочитане - английски, трябва да ходи на мисии, както и на международни длъжности, изтъкна началникът на СВ. По думите му така военнослужещият при завръщането си ще “донесе” ценен опит, който да се прилага във войските и те да се развиват. Генерал-майор Василев препоръча на присъстващите, заедно с командирите, да организират чуждаезикови курсове по места и да активизират дейността.
“Личният състав” е органът, който се занимава реално с живи хора, напомни генерал-майор Василев и допълни, че когато тези органи и командирите работят заедно, нещата в поделенията вървят добре.
Задължени сме така да оптимизираме нашата дейност, че колкото се може да я облекчим, посъветва присъстващите началникът на отдел “Личен състав” в Щаба на СВ полковник Ангел Васков. Направете така, че нормативните документи да са по-леки за изпълнение и за документално обслужване, допълни той.
Присъстващите обсъдиха основни нормативни документи, сред които наредби за служебни карти, за лични данни, за регистър на служебни дела и за атестиране. Генерал-майор Василев пожела здраве и успехи на всички от “Личен състав” на СВ заради предстоящия им професионалин празник – 23 януари.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Тодор Бойчев 21 яну 2011, 14:23
   
  0
   
  0

  НАРЕДБА ЗА АТЕСТИРАНЕ № Н-28 ОТ 5 НОЕМВРИ 2010 Г. е подзаконов акт, с нищо по-различен от предишните. Липсват обективни критерии на отделните компетентности. Изводите от прочита на наредбата показва, че няма критерии за измерване на отделните нива в конкретната компетентност.Не се дава начало на обективно атестиране, изготвено на база действително постигнати резултати от служебната дейност. Тази наредба не освобождава военнослужещия да служи свободно без страх от репресия на началниците, а още по-вече ще го тласка към формализма в работа. Така, че атестирането ще е повече субективно от всякога. Ще има надписване и ощетяване на военнослужещите при атестирането им. http://www.facebook.com/?ref=hp#!/home.php?sk=group_168840699805955&ap=1

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка