Румънски екип замина за Афганистан

Pan.bg 17 яну 2011 | 18:31 views (2495) commentaries(0)
img http://www.mapn.ro

На 14 януари в Питещ, Румъния на военна церемония бе изпратен екип от специалисти в помощ на Афганистан. Екипът включва инструктори, които ще помагат на афганистанската армия и батальон със специализирани функции.
image
На събитието присъства държавния секретар на Министерството на отбраната Михаил Узуну, койно заяви, че участието в тази мисия е още едно доказателство за факта, че Румъния подкрепя усилията на НАТО. Той прочете и поздравително слово от румънския министър на отбраната Габриел Опря, в което се казва: "Разчитам на способността си да покажат знанията си, да си взаимодействат и да си сътрудничат с войските на НАТО и на афганистанската армия. Убеден съм, че за шест месеца ще изпълним дълга си и ще повишим престижа си".
На събитието присъстваха висши военни, представители на Министерството на отбраната, местните власти и ветерани от войните.

Отрядът наречен Tancuri Kabul e командван от капитан Адриан Стансиу. Той се състои от 5 човека, които ще изпълняват задачи за организацията и процеса на формирането на Афганистанската национална армия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка