Поредните четири Су-34 са постъпили на въоръжение във ВВС на Русия

Pan.bg 04 яну 2011 | 12:40 views (5900) commentaries(0)
img http://arms-tass.su

Поредните четири нови бомбардировачи Су-34 са постъпили на въоръжение във ВВС на Русия, съобщава ИТАР-ТАСС. Специална церемония по предаването на новите самолета се е състояла в Центъра за бойно използване и приучване на летателен състав (ЦБП и ПЛС ) в Липецк.
През 2008 година е подписан държавен договор за доставка на 32 фронтови бомбандировачи Су-34 ВВС на Русия на за срок от шест години. Серийното производство на Су-34 се извършва в Новосибирското авиационно производствено обединение „Чкалов”. Пребазирането на новите самолети от Новосибирск е извършено от летци на ЦБП и ПЛС, като изтребителите са били във въздуха около 3.5 часа.
Су - 34 е двуместен свръхзвуков многофункционален фронтови самолет с два двигатели АЛ-31Ф с тяга по 12.5 тона. Дължината на самолета е 23 м, максимално тегло при излитане – 45 т., въоръжение - 8 т.,, максимална скорост на голяма височина – 1900 км/ч, а на малка – 1400 км/ч, таван – 15 000 м. И далечина на полета без дозаправка във въздуха – 4000 км.
По бойни възможности Су-34 се отнася към поколението "4+". Действа във всякакви МТО условия, денем и нощем, като може да поразява във всички географски райони земни, морски и въздушни цели с използването на широк спектър от въоръжение, включително и с високоточно. Наличието на система за активна безопасност, както и използването на най-нови образци компютри позволява допълнителни възможности за летеца и щурмана да водят прицелно бомбопускане, маневрирайки под огъня на противника. Системите на Су-34 позволяват да се използва въоръжението по няколко цели едновременно.

image
Отличната аеродинамика, големият обем на вътрешните резервоари, високоикономичните двуконтурни двигатели с цирова система за управление и допълнителните подвесни резервоари осигуряват на Су34 полет на големи разстояния, близки до тези на стратегическите бомбардировачи.
Су-34 потвърди високите си летателно-тактически качества по време на проведените миналата година учения "Восток- 2010". За първи път Су-34 осъществяват полет без междинно кацане от европейската част на Русия до Далечния изток с последващо нанасяне на удари по условния противник. В близко време бойният им потенциал ще нарасне с приемането на въоръжение на нови средства за поразяване.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка