Президентът: Няма да водя ежедневна полемика с военния министър

Pan.bg 18 дек 2010 | 14:20 views (2896) commentaries(0)
img otbrana.com

Според президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Георги Първанов закриването на врачанското военно поделение е недалновидно от военно-стратегическа гледна точка. Това той заявил пред журналисти по време на посещението си вчера във Враца. Ето и неговите думи: „Аз маркирах своята позиция в един столичен всекидневник, което предизвика гнева на министъра. Няма да водя ежедневна полемика. Смятам, че решението е недалновидно от военно-стратегическа гледна точка, не само заради врачани казвам това, а от гледна точка на цялостното структуриране на въоръжението сили в България. Второ, наистина споделям тревогата за това, че тук ще има и проблеми, свързани със социалната адаптация на хората, които досега са работили в рамките на поделението. Споделям вече идеите, които тук прозвучаха относно базата, но това е нещо, което ще решава самата община и най-вече обществеността на град Враца.”

На въпроса „Спасяемо ли е положението с поделението?” държаиинят глава отговаря така: „Нека да не правим заклинания на този етап. Би било добре да продължат разговорите, да продължат на всички нива, да се чуе мнението на експертите, на гражданите. Не искам да го превръщам в някакъв персонален конфликт между мен и министъра, защото това по-скоро би навредило, но аз ще давам своя принос без да вдигам много шум.”

По време на парламентарния контрол през миналата седмица, отговаряйки на въпрос на депутатите Георги Божинов и Михаил Миков, министърът на отбраната Аню Ангелов бе категоричен, че поделението във Враца ще бъде закрито от март 2012 г. Съветът по отбрана вече прие Плана за развитие на Въоръжените сили, който се очаква на следващото правителствено заседание да бъде одобрен от кабинета. Неговата пътна карта предвижда ликвидирането на поделението.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка