Президентът Георги Първанов изпрати поздравително писмо по повод празника на Сухопътните войски

Pan.bg 19 ное 2010 | 14:13 views (2371) commentaries(0)
img Агенция "Фокус"

Президентът Георги Първанов изпрати поздравително писмо до личния състав и началника на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев по повод празника им, съобщиха от пресцентъра на президентството.
„Поздравявам Ви най-сърдечно по случай празника на Сухопътните войски - 19 ноември. Историята с пълно право отреди този ден за ваш професионален празник. На него, преди 125 години, в хода на Сръбско-българската война, младата Българска армия, състояща се тогава изцяло от Сухопътни войски, достойно защити Съединението на България и правото на българския народ да живее обединен и свободен. Именно тогава, в тридневното сражение на Сливнишката позиция, Сухопътните войски се оформиха като основен вид въоръженa сила, гръбнака на Българската армия”, пише в поздравлението държавният глава.
„През следващите години те изнесоха на плещите си основната тежест на още четири войни, покривайки бойните си знамена с неувяхваща слава. Днешните Сухопътни войски са достоен приемник и продължител на славните традиции и военни добродетели на своите предци. Реформирайки се и работейки в условията на членство в Европейския съюз и НАТО, те дават своя достоен принос за новия облик на нашата армия, за да е тя в унисон с новите предизвикателства и изисквания”, се казва още в поздравителното писмо на президента Първанов.
Президентът изразява своята убеденост, че Сухопътните войски ще продължат и в бъдеще да изпълняват все така достойно своите задачи и ще продължат да бъдат винаги надежден гарант за суверенитета на Република България, да дават своя принос в колективната система за сигурност и в поддържането на мира.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка