Сухопътни войски - с изпълнени задачи преди празника

Pan.bg 11 ное 2010 | 21:02 views (3676) commentaries(0)
img Красен Бучков - otbrana.com

С традиционния поход “По стъпките на сливнишките герои” бе открита седмицата преди празника на Сухопътни войски – 19 ноември. Воините от щаба на СВ и от резерва преминаха по местата, където са водени боевете по време на Сръбско –българската война. Поклониха се пред паметника на капитаните и на загиналите в Сливница и Гургулят. Походът води началникът на СВ генерал-майор Стефан Василев.
През изминалите девет месеца на годината СВ постигнаха целите и изпълниха поставените им задачи.
Проведена е национална сертификация на шести HUMINT тим, проверка и оценка на боеспособността и бойната готовност по CREVAL на две подразделения за участие в Силите за отговор на НАТО – 14-та ротация, национална сертификация на подразделения за участие в следващите две ротации на силите за отговор.
image

За периода в СВ са въведени за изпълнение седемдесет ратифицирани стандартизационни документа на НАТО. Общата оценка от проведените бойни стрелби, тактически учения, тактически учения с бойни стрелби, полеви лагери и командно- щабни учения е удовлетворителен.
Продължава успешното участие на подразделения на СВ в операции на НАТО и ЕС. В Афганистан действат две роти на летищата в Кабул и Кандахар, в Босна и Херцеговина охраняваме щаба на мисията в Бутмир също с рота. В Косово има българска разузнавателна група, а в Грузия – военни наблюдатели.
За осигуряване на помощ на населението СВ поддържат в готовност 65 модулни формирования и 2 групи, както и 11 модула за разузнаване и унищожаване на открити невзривени бойни припаси. Модули от войските участваха успешно в операцията по окончателно прочистване на района в Челопечене.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка