110 млн.лв. дало МО през септември за вертолетите

Pan.bg 09 ное 2010 | 17:19 views (2421) commentaries(0)
img www.otbrana.com

От извършените плащания през деветмесечието най-голям процент – 78, заемат средствата по договора с „Юрокоптер” ЕАДС, се посочва в анализа на МО за изпълнението на бюджета. Става дума за 110, 467 млн. лв., които са дадени през септември на основата на правителствено постановление от август за отпускане на финансови средства. За членски внос за НАТО са отишли 5,6 процента от плащанията, а за стратегически въздушен транспорт – 2,5 на сто.

Прави впечатление, че от разходите за текуща издръжка най-много пари – 4,7 на сто са похарчени за охрана на поделения на Българската армия. Покриват се частично задълженията по договорите за доставка на авиационно гориво. В пълен обем се изплащат средствата по договорите за застраховане.

Рестриктивният характер на бюджета за 2010 г., се посочва в анализа, не дава възможност да се изплащат в пълен обем задълженията на МО по договори за доставки и услуги с български и чужди фирми. Известно облекчение създава създаденият механизъм за изплащането на дължимите задължения от 2009 г. чрез цесия, като от тях на този етап са платени около 72 %, както и отпуснатите с ПМС № 174/10.08.2010 г. финансови средства за разплащане на задълженията по международните договори, от които през месец септември са усвоени около 43 %.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка