Депутатите ще решават за ощетяването на военнослужещите при пенсиониране

Pan.bg 08 ное 2010 | 09:52 views (2289) commentaries(0)
img http://otbrana.alle.bg/
Министърът на отбраната Аню Ангелов отново поставя на правителствено заседание този изключително важен въпрос. Получава уверения, че нещата ще се решат между двете четения на законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.

Вече е сигурно, че промените в Кодекса за социално осигуряване влязоха в Народното събрание с текстовете, които ощетяват редица военнослужещи. Това се потвърждава както от внесения правителствен законопроект, така и от стенограмата на последното заседание на Министерския съвет. Също там обаче става ясно, че премиерът и министрите се договарят между двете четения на поправките този проблем да се изчисти. По този повод ви предлагаме част от стенограмата:

Аню Ангелов, министър на отбраната: Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, с цел да не закъсняваме с внасянето на Кодекса за социално осигуряване в Народното събрание, изцяло го подкрепям, с изключение на параграф 43, по отношение на абсолютното намаляване на пенсиите на водолази, парашутисти, летци и участници в мисии и операции. Имам уверението на министър Младенов и на госпожа Митрева, че между първо и второ четене този въпрос ще бъде решен.


Тотю Младенов, министър на трудя и социалната политика: Да, точно така.

Бойко Борисов, министър-председател: Приемаме предложението на министър Ангелов…

Николай Младенов, министър на външните работи: …Искам да се присъединя към това, което каза министър Ангелов...

Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика: Господин министър-председател, всичко това са детайли. Лично аз поемам ангажимент между първо и второ четене да бъдат прегледани прецизно и да се вземе под внимание това, което казаха колегите и за това предлагам да се приемат промените в Кодекса за социално осигуряване и да отиват в парламента. Благодаря ви.

Бойко Борисов, министър-председател: Приема се точка 28 с направените бележки, за да могат да влезнат всички във формата.

В интерес на истината трябва да посочим, че и на предишното заседание на правителството, когато беше отложено приемането на поправките в кодекса министърът на отбраната постави сериозно този въпрос. От тогавашната стенограма обаче се създаваше впечатление, че нито премиерът, нито министрите му обърнаха внимание. Сега очевидно нещата стоят малко по-оптимистично. Защо обаче не бяха решени по утвърдения ред на съгласуване предложенията за промени и защо трябва военнослужещите за пореден път да бъдат изправяни на нокти, е друг закономерен въпрос.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка