41-а ескадрила остава без изтребителите си Harrier

Pan.bg 05 ное 2010 | 11:49 views (2920) commentaries(0)
img http://key.aero/
41-а авиоескадрила, базирана във военновъздушната база Coningsby, става първата авиационна част от Кралските ВВС, от която са извадени от експлоатация изтребителите Harrier GR9. На 4 октомври трите самолета Harrier GR9 отлитат за базата Cottesmore. Те прелитат прощално над Coningsby, съпровождани от Tornado GR4, пилотиран от командира на ескадрилата.
41-а авиоескадрила е оперативна изпитателна ескадрила за Harrier GR9 и Tornado GR4, но след обявените в Стратегически преглед на отбраната съкращения, тя ще остане само с изтребителите Tornado.
“Новината от 19 октомври бе пълна изненада, официално съобщението престигна по командната верига в 14 часа. Това бе пълен шок и може би един от най-лошите дни в моята кариера”, казва командира на 41-а авиоескадрила подп. Рич Дейвивс. “Бързината може би бе най-големият шок. Ние знаехме за готвените съкращение, но не очаквахме да стане толкова бързо. Деляха ни три дни от голяма изпитателна програма за Harrier GR9, заради подготовка на която не ползвахме отпуски и планирахме полети и в събота”, продължава с болка командирът.
Но ескадрилата ще продължи да съществува – ще получи още два изтребители Tornado, довеждайки общият брой до пет.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка