Започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска есен – 2010”

Pan.bg 18 окт 2010 | 18:17 views (7085) commentaries(1)
img MO

Съвместна българо-американска подготовка „Тракийска есен – 2010” ще се проведе в периода 16 - 27 октомври 2010 г. в района на Пловдив. В подготовката ще участват български военнослужещи от Силите за Специални операции на Сухопътни войски, Военноморските сили и Военновъздушните сили, както и американски военнослужещи от 37 ескадрила от 86 оперативна група от състава на Военновъздушните сили на САЩ в Европа. В подготовката ще бъдат използвани български военно-транспортен самолет С - 27 J – „Спартан”, както и три военно-транспортни самолети С-130 „Херкулес” и един С – 21 на американските ВВС.
image
По време на „Тракийска есен - 2010” ще се провеждат дневни и нощни парашутни скокове от самолетите С-130 „Херкулес”, в които ще участват парашутисти от Българската армия. Летци от състава на българските Военновъздушни сили ще участват като наблюдатели по време на полетите на борда на самолетите С – 130, а летци от състава на Военновъздушните сили на САЩ – като наблюдатели по време на полетите на борда на самолет С - 27 J – „Спартан”. Целта е обмяна на опит при прилагане на процедурите на НАТО, използвани от военно-транспортната авиация.
„Тракийска есен – 2010” ще даде възможност да бъдат отработени елементи от подготовката на личен състав и подразделения от декларираните формирования на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили за участие в мисии, за усъвършенстване на подготовката на формированията и повишаване на оперативната съвместимост при работа в международна среда.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Србин 21 окт 2010, 19:21
   
  0
   
  0

  Да Бог да пали сви американци, али ако је могуће овамо у Србију.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка