Помпат бюджета на армията с 10%

Pan.bg 02 окт 2010 | 14:03 views (2458) commentaries(0)
img marica.bg

5700 военнослужещи ще бъдат съкратени от Българската армия, 10-12% от съкращенията са на незаети щатни бройки. Няма да има увеличение на заплатите на военните през 2011 година, но няма да има и орязване на възнагражденията и на компенсациите, които те получават за по-особения характер на работата си. Това заяви вчера в Карлово министърът на отбраната Аньо Ангелов, който дойде на празника на 61-ва Стрямска бригада по повод 18-ата годишнина от нейното създаване. Той награди петима военнослужещи с нагръден знак за заслуги, още петима военни от 61-ва бригада бяха наградени от началника на отбраната Симеон Симеонов, който също бе в Карлово. В най-елитното българско военно съединение бе и началникът на Сухопътните войски ген.майор Стефан Василев. С около 30% ще бъде разширен съставът на 61-ва Стрямска бригада през следващата година. Ще се сформира още един механизиран батальон, той ще бъде дислоциран в Плевен. С това механизираните батальони в бригадата ще станат общо три, единият от които е в гарнизон Казанлък. Те ще сформират една батальонна бойна група, която ще бъде подготвена за участие в мисии у нас и в чужбина.

Бюджетът на БА за 2011 година ще е с 10% по-висок от миналогодишния, но с 400 милиона лева по-малък от този за 2008 година. Правим всичко възможно тези средства да се изразходват по най-целесъобразния начин и да не се допусне изтичане на пари от бюджета. Имало е хора в МО, които са използвали различни начини за източване на средства. Много хора са действали като брокери, като комисионери. Аз мисля, че сме сложили край на това, допълни министър Аньо Ангелов. Очаквам, че през тази година сумата от продажбите на недвижими имоти на МО ще бъде минимум 72 милиона лева. Преди броени дни поискахме Министерския съвет да разреши продажбата на военни имоти за 20 милиона лева.

Едва към края на 2011 ще продължим със закупуването или строителството на нови апартаменти. Дотогава ще се използва наличният фонд, поясни министър Аньо Ангелов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка