Адмирал Мулън отпътува от Турция

Pan.bg 06 сеп 2010 | 14:30 views (2476) commentaries(0)
img http://voennabiblioteka.start.bg

Началникът на генералния щаб на САЩ адмирал Майкъл Мулън приключи посещението си и отпътува от Анкара.

На организираната пресконференция адмирал Мулън даде ясен отговор на редица твърдения които се разпространяваха в течение на двудневното му посещение.

Той заяви, че целта на посещението му е била да се запознае с новия началник на турския генерален щаб армейски генерал Ъшък Кошанер и подчерта, че САЩ не планират да изтеглят тежкото си въоръжение от Ирак през територията на Турция.

Адмирал Мулън каза, че тероризмът е общ проблем и на двете страни и че са готови да окажат на Турция необходимата помощ в борбата с терористичната организация ПКК.

Той каза, че в НАТО се отдава голямо значение на въпроса с базирането на противоракетния щит и че се водят преговори с България, Румъния и Турция за базирането най-малкото на някои от системите на щита.

Същевременно американското посолство в Анкара направи поправка в изявлението на адмирал Мулън, че няма да участват във военновъздушните учения "Анадолски Орел" тъй като не е била отправена покана.

В изявлението на посолството бе подчертано, че САЩ са получили покана и американски представители са участвали в конференция засягаща планирането на маневрите, но тъй като през настоящата година американските сили са участвали в две учения с Турция и тъй като бойните самолети изпълняват мисии в други региони, американски сили няма да участват в насрочените за месец октомври маневри.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка