„Елбит системз” е разработила пакет за модернизация на T-72M

Pan.bg 04 юли 2010 | 09:27 views (2900) commentaries(0)
img http://voennabiblioteka.start.bg

Компанията „Елбит системз” е демонстрирала нов пакет за модернизация на танка T-72M, разработен за военното ведомство на Казахстан.

Модернизацията включва допълнително брониране на куполата, нова система за бойно управление и управление на огъня, прибор за нощно виждане на механик-водача, нови свързочни средства, цифрова селекторна свръзка, спомагателен захранващ източник.

Поставения термовизионен прицел TISAS (Thermal Imaging Stand Alone System), с помощта на които може да се води стрелба денем и нощем, работи в диапазона 8-12 µm в два режима с широко (10,5x7 град.) и тясно (3x2 град.) поле на обзора.

В задната част на куполата е разположен комплект антени на системата за навигация и целеуказване „Комет IMU”, разработена от „Елбит системз”/”Азимут текнолоджис”. Тази комбинирана (инерциална/GPS) навигационна система е преминала изпитания в бойни условия на танковете „Меркава”. Монтира се нова радиостанция на компанията „Тадиран” с две гъвкави щиреви антени MX-6808A, разположени на куполата. В кърмовата част на танка е разположен автономен вспомагателен източник за захранване с мощност 7,5 кВт
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка