Германия създаде нова модификация на танка "Леопард"

Pan.bg 28 юни 2010 | 18:44 views (6190) commentaries(0)
img http://www.lenta.ru

Немската компания Krauss-Maffei Wegmann, производител на тежките танкове Leopard 2, разработи нова модификация - L2A7+, съобщава Strategy Page. Новият танк е снабден с модулна броня, подобрена система за набюдение, включваща по-голям брой вънщни камери и високоточно въоръжение. Министреството на Германия планира да модернизира 150 танка Leopard 2A6 до модификацията 2A7+. В момента на въоръжение в сухопътните войски на Германия са 225 танка Leopard 2A6 и 125 - 2A5.

Модулната броня на Leopard 2A7+ осигурява защита на екипажа от мини и самоделни взривни устройства. Има възможност и за монтирането на допълнителни комплекти за зашита, които осигуряват пълна зашита на танка от РПГ. Предвижда се възможността за инсталиране също така на комплекта броня Duell-Kit, който осигурява защита в предната полусфера от кумулативни и кинетически боеприпаси. С танка може да се води стрелба с 120мм фугасни снаряди с програмирано насочване. Танкът е снабден и с нови бордови компютърни системи, допълнителна силова установка и конденционер.
Масата на 2A7+ достига до70 тона. За сравнение масата на предишния вариант 2A6 не превишава 55 тона.

Танкът Leopard 2 е най-разпространения в света в своя клас и се намира на въоръжение в 16 страни, включително Германия, Финландия, Канада, Австрия и Гърция. От 1972 година, когато е създаден танка, компанията Krauss-Maffei Wegmann е произвела над 3500 броя.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка