Нова книга: Емблеми на българските въоръжени сили

Pan.bg 27 мар 2013 | 15:42 views (12226) commentaries(4)
img “Емблеми на българските въоръжени сили” е луксозно изпълнен и богато илюстрован каталог на емблемите, нашивани по униформите на българската войска в периода 1974-2011 г. Това е първото по рода си издание, обхващащо тематика, която до момента не е засегната в такъв обем от други автори.
Проекта представя 316 изображения на реални емблеми, разположени върху 52 цветни страници и разделени в 8 раздела. Към тях са добавени и допълнителни снимки с примери за носене на емблемите, историческа справка разглеждаща първите български униформени знаци от 1884 г. до 1974., кратки въведения във всеки раздел и речник на използваната абревиатура. Под всяко изображение на български и английски език са посочени официалното наименование, подчиненост и дислокация на съответната войскова част. Това превръща каталога в наръчник за изучаване историята на българската войска, при това основният обем информация е заложен в самите изображения, а текста е само допълваща част. Това е нов подход в изучаването на военната ни история, напълно адаптиран към изискванията на съвременния човек да получава на готово „сдъвкана” информация в графичен вид.
Изданието е подходящо, както за любители на българската армия, авиация и флот, така и за събуждане на интереса у подрастващите. Със своите справочни данни, книжката ще е от полза на всеки с афинитет към хералдика и фалеристика. Това е перфектния подарък за всеки мъж, който някога е имал допир до войската и военното ни минало и настояще.

Корицата:
image

Как да поръчаме:

Единична цена 10 лв.
Поръчки на bulpatch@abv.bg или на телефон 0892 355 863
Доставка с пощенска пратка с наложен платеж по пощата или Еконт.
Специално за служещите в АБ Граф Игнатиево или гр. Пловдив е организиран пласмент на място. За връзка: Зарко Тасев от ТЕРЕМ-а, тел: 0882 508 233


image

Специално за авиофеновете !
Раздела на ВВС е най-големият по обем и представя над 100 емблеми. С изключение на АБ Балчик, тук са представени всички останали авиобази с подчинените им бойни и обслужващи ескадрили и съответната авиационна техника. Представени са и отделни випуски на летци, учебни звена и др. осигуряващи ВВС подразделения.

За любителите на флота са представени емблемите на голяма част от плавалите през последите десетилетия плавателни съдове (фрегати, корвети, катери, тралчици, спомагателни кораби) , брегови поделения, морска
пехота, спецназ и авиация на флота, учебни звена.

За родния спецназ е отделено специално място в което са представени униформените символи на парашутистите.

Сухопътните сили започнаха сравнително по-късно да въвеждат своите униформени инсигнии, но въпреки това тези части, които са въвеждали собствени емблеми са достатъчни за представяне на българските: пехота, артилерия, танкисти, свързочници, химици, логистици и др. технически родове войски. Към раздела са добавени и емблеми на отделни дивизии, бригади, полкове, батальони, роти, учебни центрове и др. звена.

За да бъде проекта напълно изчерпателен е обърнато внимание и на всички останали видове и родове войски- гранични, вътрешни, строителни, транспортни. Не е пропусната и военната полиция.

Редакцията на "Еър Груп 2000" поздравява за изключителния труд авторите - Станимир Николов и Венци Чаков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Ефрейтор 27 мар 2013, 16:41
   
  0
   
  0

  От къде може да се набави?

 2. #2
  Preslav 27 мар 2013, 17:26
   
  0
   
  0

  "Единична цена 10 лв.
  Поръчки на bulpatch@abv.bg или на телефон 0892 355 863
  Доставка с пощенска пратка с наложен платеж по пощата или Еконт. "

 3. #3
  Preslav 27 мар 2013, 17:27
   
  0
   
  0

  Една вече лети към мен... В петък ще я чета.

 4. #4
  Атанас Казанов 27 мар 2013, 18:32
   
  0
   
  0

  И към мен също! =)

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker