Труд: За довиждане кабинетът "Борисов" раздаде 41 млн. лв., Аню Ангелов решил да пазарува гащи, тениски и обувки за войниците

Pan.bg 25 мар 2013 | 09:33 views (3582) commentaries(7)
img За довиждане кабинетът "Борисов" раздаде 41 млн. лв.

Иван Димов

www.trud.bg

Най-малко 41 млн. лв. е раздал под формата на обществени поръчки кабинетът на Бойко Борисов за краткия период от подаването на оставка до фактическото сдаване на властта, показа проверка на “Труд”.
От 20 февруари т.г., когато Борисов хвърли оставка, до 13 март, когато предаде поста на Марин Райков, министерствата са сключили договори или обявили търгове с прогнозна стойност за общо 40 944 696 лв. с ДДС. Отделно има няколко обявления без посочено остойностяване и сумата вероятно би нараснала с още 5-6 милиона.
На 25 февруари затворите, които са дирекция към Министерството на правосъдието, сключиха договор с прогнозна стойност 18 153 000 лв. С него те се обвързват за следващите три години и половина с фирмата “Лего трейд” ЕООД, която единствена ще им доставя газьол. Това ще става на борсови цени с надценка не повече от 2%, казаха от министерството. А обяснението защо крупната поръчка се обявява сега, е, че на 1 април изтича договорът на местата за лишаване от свобода за доставка на газьол, който е бил за 2 години. Горивото се използва за отопление на помещенията и водата в пандизите. Предишният договор пак е сключен без предварително публикуване на обявление - с фирмата “Ви кей консулт” ЕООД. Тъй като газьолът е борсова стока, поръчката може да мине без конкурс.
Също без търг е сключен договор и за абонаментно обслужване на счетоводния софтуер на затворите. Причината - фирмата е писала програмата и поддържането от друга компания ще е нарушение на авторските права. Стойността на договора обаче не е посочена.
Другата голяма поръчка на правосъдното министерство в периода на предаване на властта е за преустройство на сграда за съда в Петрич. Очакваната стойност е 1 125 000 лв. без ДДС.
В същото време МВР е обявило търг за средства за лична защита на пожарникари с прогнозна стойност 3 522 000 лв. без ДДС, както и за дихателни апарати за 3 401 666 лв. без ДДС. Въпреки че политическият кабинет в МВР напуска, той се е погрижил за командировките на следващите - обявил е търг за доставка на самолетни билети за 1,1 млн. лв. без ДДС.
Дни преди да сдаде властта, военният министър Аню Ангелов е решил да пазарува
гащи, тениски и обувки за войниците. Министерството на отбраната ще похарчи 544 090 лв. без ДДС за облекло: 3075 трикотажни фланелки, 56 352 полеви фланелки, 2050 спортни гащи. Отделно за обувки са отделени 612 450 лв. без ДДС.


Със съкращения, пълният текст тук:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1864957
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  General Stonewall Jackson 25 мар 2013, 10:13
   
  0
   
  0

  Кажете ми сега, ама честно, този Аню Ньойски не е ли кретен???

 2. #2
  Буйсава 25 мар 2013, 10:27
   
  0
   
  0

  ТОЙ ЧЕ Е КРЕТЕН Е ВИДНО. НО Е И КРАДЕЦ ОТ НАЙ ПРЕФИНЕНИТЕ. АКО ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЩЕ ЗАНАМ, ЧЕ ТЕМИДА Е И ГЛУХА. Е ТОГАВА ЗА КАКВО НИЕ КЬОРАВА И ГЛУХА. ЕДИН ДА БЯХА ОСЪДИЛИ,100 ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО ПРАВЯТ. АРМИЯТА В МОМЕНТАБЕ НАЙ КОРУМПИРАНА ОТ ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИЙ В ДЪРЖАВАТА. ТУК ИЗКЛЮЧВАМ НИВОТО ДА БРИГАДА, КЪДЕТО Е НА НИСКО РАВНИЩЕ.

 3. #3
  Петър Петров 25 мар 2013, 12:42
   
  0
   
  0

  Добре де, така и не разбрах какво ми казвате с горната информация.Смешно е да се твърди, че гащи и тениски са върлите далавери на Аня. Ако има по-сериозни неща / розови баварци, сделки за по няколко стотин милиона неусигурени евра, и т.н./ дайте ги ама.... само да си повтаряме някви мантри .... е безсмислено.

 4. #4
  realist 25 мар 2013, 14:04
   
  0
   
  0

  Не виждам нищо лошо в това да се заредят военните магазини.Не знам как да в другите гарнизони,но нашия е пълен само с непотребна стока.През последните 7-8 години масово се връщат не усвоени лимитни книжки.

 5. #5
  Analizatorina 25 мар 2013, 16:41
   
  0
   
  0

  Ако пък не ги беше купил щеше да има - Аню Ниоиски остави празни магазини, една фланелка и едни гащета не можеш да си купиш. Крадец мръсен, откраднал е даже фланелките!

 6. #6
  tankist 25 мар 2013, 20:10
   
  0
   
  0

  A.Angelov ne e ministar. E, veche e vreme da se preorientirate i vie PAN.Bg dajte po-serizno ot copy-paste s novinite, analizite, i kato cjalo s informaciata za ARMIATA

 7. #7
  Slivenlia 25 мар 2013, 23:33
   
  0
   
  0

  Мойто момче АА не е министър. Но - дирите му никога няма да бъдат заличени. Той съсипа и уби армията. И - наследникът му Тагарев е същият, защото не иска и не желае да вкара АА в затвора. А трябва.
  Браво на ПАН БГ че не забравят Аню - унищожителят на Армията! Трябва всеки ден до края на живота му - тук в този сайт да се припомня неговото име, за да го боли и да се знае какъв срам е причинил на армията и на себе си. До последен дъх трябва да му се натяква, че той е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ! До последен дъх! И браво на ПАН.БГ, че разбуди армията! Тагарев да има едно наум - за да не се повтори и потрети и при него шествията... Мисли Тагарев, мисли и действай - Аню в затвора...

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker