Ангелов: Предишните управления на МО са имали корупционни практики, аз ги спрях!

Pan.bg 11 мар 2013 | 18:23 views (2422) commentaries(0)
img Медиапул - Никола Лалов
Аню Ангелов: Не последваха действия на прокуратурата и съда при очевадни престъпления


Военният министър в оставка Аню Ангелов се оплака на раздяла, че прокуратурата и съдът не са предприели действия при очевадни за гражданите престъпления в сектора на отбраната при предишни управления, обяви, че е спрял много корупционни практики, но не и цялата корупция, като разкри и някои характерни особености на българското военно министерство.
Аню Ангелов, който обяви наскоро, че "в МО най-много се е крало", обясни, че всички материали за нарушения, които кабинетът на ГЕРБ е засякъл в отбраната, са били предадени на компетентните органи.
Той коментира, че досъдебни производства са били затворени много бързо, след като са били отворени, а опитите му да оспорва тези решения не били успешни.
В средата на мандата му през 2011 година е имало над 100 досъдебни производства за нарушения в отбраната, но към момента няма данни колко са, тъй като подобна оценка би била "твърде безсмислен труд".
"Или ще върнат материалите, или ще кажат, че няма престъпление, макар че е очевидно от гледна точка на нас като граждани, но не последваха действия от прокуратурата и съда", каза Ангелов.
Някои служители свикнали да бъдат корумпирани
Ангелов отчете, че по време на управлението му някои от корупционните практики, през които са изтичали средства са спрели, но не може да каже, че "всички служители са оперирани от корупция".
"Има служители, които са вече при трето, четвърто ръководство на министерството, служители, които буквално са свикнали това да го правят", посочи Ангелов.
Освен това имало и фирми, които съществували само заради договорите си с МО, но тези контракти били прекратени или предоговорени.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker