Предизборно Аню подари на община Варна бившия команден пункт на ВМБ-Варна и противоатомни укрития

Pan.bg 07 мар 2013 | 09:12 views (3371) commentaries(3)
img Според експерти става въпрос за бившия команден пукт на военноморска база Варна с изгредени масивни железобетонни противоатомни укрития.

Община Варна получава четири военни имота
за развитие на местни дейности


Правителството в оставка отне от Министерството на отбраната поради отпаднала нужда четири имота, намиращи се във варненския квартал „Галата”. Терените са с обща площ от 160 дка и са застроени със седем сгради и пет специални съоръжения.
Имотите ще бъдат предоставени безвъзмездно на община Варна. Намерението на местната власт е със собствени средства да изгради многофункционален комплекс за водни спортове и зона за отдих, да възстанови пътя за движение на МПС в близост до плажната ивица и да разшири гробищния парк на кв. „Галата”.


Припомняме, че миналата седмица на правителствено заседание министърът на отбраната в оставка Ангелов подари на НСО и славната авиобаза Доброславци.

От МВР беше отнет имот от 32 дка, застроен с 31 сгради, на бул. „България” №238 в Пловдив. Теренът ще бъде предоставен безвъзмездно на ПУ „Паисий Хилендарски” за изграждането на студентски кампус. Средствата за преустройството се осигуряват от бюджета на висшето училище.
На областния управител на Пазарджик беше възложено да сключи договор за покупка в полза на държавата на имот от 2300 кв. м на бул. „Вела Пеева” във Велинград. Теренът е собственост на общината и е в рамките на двора на Лечебно-възстановителната база „Велинград”, стопанисвана от Народното събрание. Средствата за покупката – 115 000 лв. без ДДС, се осигуряват от бюджета на парламента. Придобиването на имота от страна на държавата ще допринесе за по-ефективното поддържане и използване на базата.
Правителството също така обяви за частна държавна собственост вагонотоварителната станция и два бетонирани моста на територията на пристанищен терминал „Бургас-Изток – 2”. Сградата и съоръженията са негодни за експлоатация и създават повишен производствен риск. Те ще бъдат премахнати от концесионера на терминала – „БМФ Порт Бургас” ЕАД за негова сметка.
С други две решения правителството направи технически промени в свои решения от 2012 г. и 2013 г.
Първото изменение е свързано с предоставен на МТИТС имот на ул. „Гурко” №6 в София. Към осигурените за администрацията на дирекция „Координация на програми и проекти” офиси се предоставят още три с обща площ 47 кв. м.
Второто изменено решение е за учредения от правителството в полза на МВР
сервитут за срок от 10 години върху незалесени територии – публична държавна собственост, в района на дейност на държавните горски стопанства в Елхово и Тополовград, които са необходими за интегрираната система за контрол и наблюдение на българо-турската граница. Промяната е продиктувана от определената от министъра на земеделието и храните нова цена в размер на 960 лв. за един декар компенсационно залесяване, която ще се заплаща през 2013 г. Поради това МВР ще заплати за компенсационно залесяване 46 266,24 лв., а не 44 820,42 лв. както е определено в решението.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  observer 07 мар 2013, 09:59
   
  0
   
  0

  Предложения на майор о.р. Ивайло Франц, заместник-председател на Съюза на парашутистите в България
  Настояваме пред Президента на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Росен Плевнелиев, както и пред бъдещият служебен министър на отбраната, да се предприемат незабавно мерки, фиксирани в шест пункта, за:
  1. Налагане на мораториум върху изпълнението на План 2014 във всички негови части, вкл. освобождаването на кадрови военнослужещи от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Незабавно прекратяване на търговската и разпоредителна дейност с военни имоти, техника и въоръжение...

 2. #2
  Тони 07 мар 2013, 14:18
   
  0
   
  0

  Всички знаем на кого община Варна ще подари тези декари! :)

 3. #3
  сухопътен чипик 10 мар 2013, 21:10
   
  0
   
  0

  Аньо Ньойски подари и щаба на бившата бургаска дивизия на пъпа на града! Това е шашма!!! Подарява на кметове герберасти, те после продават и... Това да не му е бащиния! Дъртия измекяр да си раздава апартаментите купени от Армията, а не имотите на войската. Цонев как не даваше в Пловдив имота, а Аньо гьонсурата го даде за без пари.
  Между впрочем е назначил политическия си кабинет на другия ден след оставката на кабинета за държавни експерти в министерството. Лапането и замитането на следи да продължи!! Дано да не купи и ония бракми, самолети трета ръка от Португалия!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker