Успешно приключи стрелбата с щатен изстрел с танк Т-72 на полигон „Ново село”

Pan.bg 05 май 2010 | 20:20 views (5148) commentaries(0)
img Валерия Тодорова


От 19 до 29 април ротите от батальоните, подчинени на Центъра за подготовка на танкови подразделения изпълниха първо и второ контролни упражнения от бойните стрелби с щатен изстрел денем и нощем. Това беше осъществено на полигон „Ново село” под ръководството на командира на центъра полковник Николай Спиров.
image
Констатацията на командния състав на поделението е, че танкистите са показали твърдо добри резултати, вещина и умения при боравенето с танковото въоръжение денем и нощем. На стрелбите е осъществен контрол от представител на щаба по подготовката на Сухопътни войски подполковник Красимир Лицов, който на свой ред също отбеляза добрата подготовка на танковите екипажи.

Най- добри резултати на стрелбите денем постигнаха ротите на капитан Симеон Симеонов и на капитан Илиян Стойчев. На нощните стрелби най-добре се представиха ротите на капитан Ивайло Димитров и старши лейтенант Ради Радев. Военнослужещите, постигнали отлични резултати на стрелбите с щатен изстрел с танк Т-72, бяха поздравени пред личния състав на поделението и наградени от командира на Центъра за подготовка на танкови подразделения.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка