Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/41.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Разширено заседание на Съвета по отбрана

Pan.bg 07 фев 2013 | 21:27 views (2538) commentaries(1)
image" alt="img" /> www.mod.bg

Членовете на Съвета по отбрана, ръководен от министъра на отбраната Аню Ангелов, бяха запознати днес, 7 февруари, с Анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната. Докладът бе представен от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.

В него се отбелязва, че подготовката в Българската армия през 2012 г. се е провела съгласно изискванията на приетите стратегически документи.

„Състоянието на бойната и мобилизационна готовност се поддържаше на ниво, което осигуряваше своевременното привеждане на военните формирования в по-високо състояние и степен на бойна готовност“, каза генерал Симеонов.
Той отбеляза, че регистрираните инциденти през 2012 г. са с 12% по-малко, спрямо предходната 2011 г.

През изминалата година за нарушение на цялостната войскова дейност и неизпълнение на функционални задължения във въоръжените сили са наложени 102 дисциплинарни наказания на различни категории военнослужещи и цивилни служители.

„Състоянието на войсковия ред и дисциплина в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната удовлетворява“ каза в заключение генерал Симеонов.

Членовете на Съвета по отбрана бяха запознати с направения преглед на изпълнението на мероприятията по трансформацията на Въоръжените сили, съгласно Плана за тяхното развитие от началото на неговото приемане до края на 2012 г.


На съвета бяха обсъдени и кандидатурите за обучение на военнослужещи в Националния университет по отбраната на САЩ, както и във Военните колежи на СВ, ВВС и ВМС на САЩ през учебната 2013/2014 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  frontovak 08 фев 2013, 14:35
   
  0
   
  0

  Предполагаме, че всичко е наред. Плановете са изпълнени, съкратените са съкратени, парите са похарчени. Армията е трансформирана успешно във военно-полицейска структура. А това, че няма пари да си купят химикалки и хартия в поделенията, че влачиме сандвичи и тенджери за да се нахраним няма значение, че няма резервни части, гуми акумулатори и т.н няма да се чуе. Баш сме като нашите през 18-та преди пробива на Добро поле

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка