Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/SAM.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Проведе се артилерийска конференция в Сухопътните войски

Pan.bg 07 фев 2013 | 06:59 views (2742) commentaries(2)
image" alt="img" /> landforce.mod.bg

На 05.02.2013 г. в рамките на един ден в конферентната зала на комплекс „САНИ” – град Асеновград се проведе артилерийска конференция, посветена на съвременните схващания за използването на артилерията в настоящите условия.

На конференцията присъстваха 48 офицери артилеристи от военно формирование 24490, полковник доцент доктор Нелко Ненов – факултет „Артилерия ПВО и КИС” – гр. Шумен, полковник Николай Караиванов и майор Васил Варсанов от щаба на Сухопътните войски, полковник Ангел Николов от Съвместното командване на силите, о.р. полковник доцент Иван Гюргаков и майор Цветан Димитров – преподаватели във ВА „ГС Раковски”.

Командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев приветства участниците и откри конференцията с доклад на тема „Поуки от практиките при осъществяване на огневото поразяване в съвременни условия (в армиите на САЩ и Израел) и проблемни въпроси в системата на огневото поразяване в БА.

Програмата на конференцията продължи с доклад за „Информационните и комуникационни технологии в полевата артилерия” от полковник доцент доктор Нелко Ненов – началник на факултет „Артилерия ПВО и КИС” – град Шумен. След това майор Цветан Димитров, преподавател във ВА „ГС Раковски”, изнесе доклад на тема „Разузнавателната подготовка на бойното поле в интерес на поразяването на целите на бойнот поле”.

Майор Васил Варсанов от щаба на Сухопътните войски изнесе доклад на тема „Планиране на целите и управление на ефектите в операции на сухопътния компонент”, опит от командно-щабно учение „On guard” 2012 г. в Истанбул, Република Турция.

Офицерът от резерва полковник доцент Иван Гюргаков, преподавател във ВА „ГС Раковски”, изнесе два доклада – „Артилерийски процедури в системата на координиране на огневата поддръжка в маневрените формирования при водене на многонационални операции” и „Ред за извършване на доклади по оценка на бойните загуби след края на огневото въздействие по различни по характер цели”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Nikola 07 фев 2013, 22:29
   
  0
   
  0

  Бива,бива ,но толкова елементарност на едно място не бива.

 2. #2
  Ангел 13 фев 2013, 01:00
   
  0
   
  0

  „Поуки от практиките при осъществяване на огневото поразяване в съвременни условия (в армиите на САЩ и Израел) и проблемни въпроси в системата на огневото поразяване в БА.
  Да не би Израелското и Американското правителство да са им дали инфо, за плюсовете и минусите? Май тея доклади са от Уики и сайтове като ПАН, където информацията рядко е от официален източник и е ненадеждна! И една народна мъдрост: "Ако хората те смятат за глупак, по добре е да не говориш, отколкото да кажеш нещо и да разсеееш съмненията!"

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка