Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/4063.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Конференция на началника на отбраната ген. Симеонов на тема „Развитие и използване на националните отбранителни способности по трите мисии на въоръжените сили”

Pan.bg 06 фев 2013 | 14:02 views (3227) commentaries(1)
image" alt="img" /> Започна двудневната конференция на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов на тема „Развитие и използване на националните отбранителни способности по трите мисии на въоръжените сили”

www.mod.bg

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов откри днес, 6 февруари, двудневна конференция на тема „Развитие и използване на националните отбранителни способности по трите мисии на въоръжените сили”.

„Сложната, противоречива и динамично променяща се стратегическа среда за сигурност изисква от въоръжените ни сили постоянна готовност за адекватен отговор на съвременните предизвикателства, което е неразривно свързано с поддържането и развитието на способностите на тези сили“, заяви генерал Симеонов в обръщението си към участниците при откриването на конференцията. Той посочи, че за постигане на успех в дейностите, свързани с отбраната и поддържането на стабилна среда за сигурност е необходимо тясно взаимодействие между военните и гражданските структури.

В работата на форума през първия ден участват постоянният секретар на отбраната Николай Милков, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Йордан Божилов, военният представител във военните комитети на НАТО и на Европейския съюз генерал-лейтенант Галимир Пехливанов, заместник-началниците на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев и контраадмирал Георги Георгиев, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирите на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили генерал-майор Нейко Ненов, генерал-майор Константин Попов и контраадмирал Румен Николов, офицери от видовете въоръжени сили, директори на дирекции от Министерството на отбраната, представители на министерствата на външните и на вътрешните работи, както и от Администрацията на президента.

След основния доклад по темата на конференцията, изнесен от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирите на видовете въоръжени сили ще представят подготовката на военните формирования за реализиране на способностите им по трите мисии. Ще бъдат обсъдени още развитието на системата за управление на ресурсите за отбрана, отбранителната аквизиция и логистичното осигуряване на въоръжените сили. Особено внимание ще бъде отделено на приоритетите в развитието на способностите на НАТО, както и на изграждането, развитието и използването на съвместните оперативни способности на въоръжените сили по трите мисии.

През втория ден на конференцията на началника на отбраната ще бъде представен анализът на подготовката, състоянието на войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през изминалата 2012 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  полковника 06 фев 2013, 14:34
   
  0
   
  0

  Моля, по възможност, да бъдат публикувани докладите на командирите на видовете въоръжени сили по посочената тема, разбира се, ако не са повторение на анализите за подготовка на войските през 2012г.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка